Sportscars

Sportscars: Audi start in 2010 driemaal in de LMS

In verband met een optimale voorbereiding van de 24 Uur van Le Mans breidt Audi haar activiteiten in de Le Mans Series voor 2010 uit. Oorspronkelijk stond alleen de 1000 KM van Spa op het programma maar omdat men met de doorontwikkelde R15 TDI “plus”nog meer ervaring wil opdoen heeft men bij Audi nu ook besloten om in de 8 Uur van Paul Ricard op 11 april a.s. aan de start te komen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi

audi_ricard

Audi ook naar Paul Ricard en Silverstone
Oorspronkelijk stonden ter voorbereiding van de 24 Uur van Le Mans alleen de 1000 KM van Spa op het programma. Bij Audi Sport heeft men besloten om de 8 Uur van Paul Ricard hieraan toe te voegen zodat er onder wedstrijdomstandigheden met de R15 TDI “plus” nog meer ervaring opgedaan kan worden.

Dr. Wolfgang Ulrich: “Wij liggen met de ontwikkeling van de R15 TDI volledig op schema en een extra wedstrijd moet mogelijk zijn. Het circuit van Le Castellet is uitstekend geschikt om ter voorbereiding van Le Mans te testen. Deze baan hebben wij in het verleden vaak ter voorbereiding van de 24 Uur van Le Mans gebruikt. De wedstrijdafstand van 8 uur is daarom ook bijzonder interessant.”

Om logistieke redenen heeft het team van Audi Sport Team Joest een vaste inschrijving voor de LMS gekregen. Dr. Wolfgang Ulrich: “Dit betekent absoluut niet dat wij aan alle vijf wedstrijden deel zullen nemen. Op dit moment staan alleen deelnames op Le Castellet, Spa en Silverstone op het programma.”

De 1000 KM van Silverstone op 12 september is de slotwedstrijd van de LMS. Tevens is het de openingswedstrijd van de Le Mans Intercontinental Cup waaraan Audi Sport Team Joest met twee R15 TDI’s zal deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet