Formule 1

Formule 1: Testdag 1: Massa het snelste, Schumacher herboren

massa_antenne

Felipe Massa heeft de eerste testdag van 2010 als snelste afgesloten. In de nieuwe Ferrari F10 reed hij in 102 rondjes een snelste tijd van 1:12.574, waarmee hij Pedro de la Rosa met de BMW Sauber-Ferrari achter zich liet. De meeste ogen gingen echter naar de nieuwe Mercedes W01, waarin Michael Schumacher en Nico Rosberg naar de respectievelijk derde en vierde plaats reden.

Tekst: Daan Jeuken

”Fijn bakkie”
Felipe Massa was deze eerste testdag erg positief over de nieuwe F10. “De auto voelde erg goed aan, hij was gemakkelijker te hanteren dan die van vorig jaar. Toen hadden we altijd balansproblemen, vandaag hadden we al vrij snel een goede set-up en balans. Een prima eerste dag dus, al valt er nog aardig wat te verbeteren richting de eerste race.”

Terug naar 1991
Michael Schumacher klom vandaag eindelijk weer eens in een Formule 1-auto, en hij voelde zich als herboren. “Het voelt alsof het 1991 is. Toen ik voor het eerst in een F1-bolide stapte was de eerste ronde een shock, in de tweede ronde werd ik enorm blij en dat verergerde de volgende ronden alleen maar. Vandaag voelde het precies zo. Ik voel me als een jongetje dat zich vermaakt met een nieuw speeltje.”

“Het was raar om mijn oude auto rond te zien rijden en er zelf niet in te zitten, maar ook wel weer fijn om Felipe erin te spotten en mijn oude vrienden van Ferrari weer terug te zien. Wij zelf hebben vandaag goed gewerkt; tachtig gereden ronden betekent een prima eerste dag.”

rosberg_mercedes
Nico Rosberg in de Mercedes MPG W01

Rustige eerste dag
Al met al was het een rustige eerste dag. Achter Felipe Massa, Pedro de la Rosa in de nieuwe BMW Sauber en Schumacher en Rosberg in de Mercedes eindigde Gary Paffett. Hij deed de systeemchecks met de nieuwe McLaren MP4-25. Rubens Barrichelo eindigde zesde met de Williams, hij zorgde voor de enige rode vlag van de dag toen hij stil kwam te staan.

barrichello_test

Sébastien Buemi had versnellingsbakproblemen met de STR5 en eindigde zevende in slechts achttien rondjes. Robert Kubica sloot de rijen met een rondetijd van 75 seconden rond.

Uitslag eerste testdag Valencia
1. Felipe Massa, 1:12.574
2. Pedro de la Rosa, 1:12.784
3. Michael Schumacher, 1:12.947
4. Nico Rosberg, 1:13.543
5. Gary Paffett, 1:13.846
6. Rubens Barrichello, 1:14.449
7. Sébastien Buemi, 1:14.762
8. Robert Kubica, 1:15.000
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet