Formule 1

Formule 1: Toro Rosso showt eerste ‘eigen’ bolide

toro_rosso_str5

In Valencia heeft Scuderia Toro Rosso de nieuwe STR5 geopenbaard. De 2010-bolide is de eerste die Toro Rosso zelf heeft moeten produceren; voorheen deden ze het altijd met een iets oudere versie van de Red Bull-bolide, afkomstig van Red Bull Technology.

Tekst: Daan Jeuken

Infrastructuur
“Het aanbrengen van de juiste infrastructuur was nog een grotere uitdaging dan het produceren van de auto”, aldus teambaas Franz Tost. “We hebben tachtig extra medewerkers moeten aannemen, onze accommodatie moeten uitbreiden en een windtunnel gekocht van Red Bull.”

“Komend jaar hopen we in de topacht van de constructeurs te eindigen. Onze jonge rijders moeten we een goede basis geven zodat ze zichzelf kunnen verbeteren.” Technisch directeur Giorgio Ascanelli vult aan: “Met jonge rijders maar ook met veel nieuwe medewerkers zullen we nog veel moeten leren. Het is moeilijk mensen te vinden, het is nog moeilijker om goede mensen te vinden, en als je die dan hebt dan moeten ze nog goed samenwerken. Dat proces heeft tijd nodig, er zal dus nog wel eens wat fout kunnen gaan.”

toro_rosso_str5_garage
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet