Formule 1

Formule 1: Sauber presenteert de comebackcar C29

sauber_c29

Het BMW Sauber team, nog steeds zo genaamd ondanks het vertrek van de Duitse autofabrikant, heeft in Valencia de C29 getoond. De bolide waarmee de Zwitserse teambaas zijn rentree maakt wordt sterk gekenmerkt door de grote haaienvin, zoals McLaren deze ook al heeft laten zien. De kleurencombinatie lijkt nog sterk op die van BMW, al zullen de grote witte vlakken hopelijk snel worden gevuld met sponsornamen.

Tekst: Daan Jeuken

Ongeïnterrumpeerd
“De laatste maanden waren erg intensief,"aldus Peter Sauber, “eerst moest het team gered worden en daarna moest een goede basis voor de toekomst gelegd worden. Het werk aan de auto heeft echter nimmer stilgelegen, het is gewoon doorgegaan zoals het in de lente van 2009 werd gepland. Met onze traditionele rijderscombinatie van ervaren coureur naast een jongeling hopen we de successen van het verleden te evenaren.”

De rijders Pedro de la Rosa en Kamui Kobayashi kunnen allebei niet wachten tot het seizoen echt begint. “Het is geweldig om me weer een echter racer te voelen, ik heb de competitie echt gemist”, aldus De la Rosa. “Ik heb de afgelopen jaren echter wel heel veel kennis opgedaan en die hoop ik over te dragen aan het team.” Teamgenoot Kamui Kobayashi mag zijn hoopvolle eerste races een gevolg zien te geven in 2010. “Ik ben erg trots dat Peter Sauber zo’n vertrouwen in me heeft getoond. Dit wil ik graag terugbetalen, mijn doel is dat hij ook zo trots wordt op mij.”

sauber_c29rijders
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet