IndyCar

IRL: Delta Wing Car. Evolutie of Revolutie?

Vermoedelijk zal op de Chicago Auto Show op 12 februari a.s het nieuwe IRL concept gepresenteerd worden. Volgens insiders is het een revolutionair ontwerp dat een totale ommekeer in de eenzitterracerij teweeg kan brengen. Chip Ganassi lichtte recentelijk een tipje van de sluier op maar waarschuwde de totale autosportwereld voor stilstand.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s PR/IRL/Willem J. Staat

delta_wing_car_honda
Dit zou hem dan moeten worden, de nieuwe Indycar-generatie.

Chip Ganassi waarschuwt autosportwereld
Afgelopen maand hield succesvol teameigenaar Chip Ganassi voor de Amerikaanse media een toespraak in Indianapolis. Tijdens zijn rede legde Ganassi er de nadruk op dat de sport in deze moeilijke tijden moet gaan veranderen om te kunnen overleven. Volgens Ganassi is technologische innovatie een “must” is als de sponsoren, fabrikanten en fans bij de sport betrokken willen blijven

Chip Ganassi: “De gehele autosportindustrie moet daadkrachtig genoeg zijn om de techniek en innovatie van de toekomst te tonen. Wij moeten laten zien wat bereikt kan worden in een nieuw tijdperk van doelmatigheid. Om de sport gezond te houden heeft dit onze gemeenschappelijke inspanningen nodig.

Wij moeten op de Sportlandkaart belangrijk blijven. Wij moeten belangrijk blijven voor sponsors en de auto-industrie in Detroit. De racerij moet een leidende technische rol blijven spelen. Innovatie moet wederom de kern van de autosport zijn.”

Ganassi doelde tijdens zijn toespraak op de het revolutionaire Delta Wing concept van zijn ingenieur Ben Bowlby dat vermoedelijk deze maand in Chicago getoond zal worden. Het nieuwe concept zal niet exclusief aan de Ganassi organisatie ter beschikking staan maar kan ook aan andere fabrikanten verkocht worden. Ook bij Dallara is er belangstelling voor.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet