IndyCar

IRL: Tijdperk Tony George ten einde?


kk2010
Voormalig aartsvijand en nu boezemvriend van Tony
George;Kevin Kalkhoven.


Bodemloze put
De IRL moet voor George een bodemloze put geweest zijn want na 15 jaar wordt er nog steeds met verlies gewerkt. In de toekomst hoopt men wel break-even te spelen. George haalde NASCAR, F1 en MotoGP naar de Speedway. De nasleep van een Michelin bandenaffaire in 2005 op de Speedway zou George nog lang blijven achtervolgen en in 2007 keerde het circus van Bernie Ecclestone de Speedway definitief de rug toe. Het introduceren van de softer walls op de ovals heeft vele coureurs het leven gered. De autosport heeft deze innovatie aan Tony George te danken en dit mag absoluut niet onderschat worden. De kredietcrisis zorgde niet bepaald voor de injectie die Indycar nodig heeft. Bovendien heeft de door George veroorzaakte scheiding veel fans naar NASCAR doen overlopen.

De IRL wordt momenteel geleid door Jeff Belskus, Brian Barnhart en Randy Bernard een voormalige CEO van de Professional Bull Riders Inc. Verschillende media hebben Belskus en Barnhart verweten gebrek aan visie te hebben. En de roep om een leider zoals Roger Penske en Chip Ganassi was dan ook enorm groot. Het aanstellen van Bernard de afgelopen week wordt door insiders met gemengde gevoelens bekeken. De IRL heeft voor de toekomst nog één troef en dat is de Delta Wing Car die momenteel bij Ganassi ontwikkeld wordt. Voor American Open Wheel Racing is het wederom 5 voor 12 want paradepaardje Danica Patrick heeft haar toekomstzinnen op NASCAR gezet.

De voormalige rivalen Tony George en Kevin Kalkhoven waren afgelopen week samen in Oostenrijk op vakantie. In de media werd er inmiddels gespeculeerd dat beiden de IRL zouden kopen. “Nee, zoiets heb ik eerder gedaan” verklaarde Kalkhoven. Of zou de grillige Tony George in de komende periode toch met een verrassing uitpakken?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet