V8 Supercars

V8 Supercars: Eerste test voor Toll Holden Racing/TWR op Winton

HRT Toll Holden Racing en TWR Racing zijn als eerste met hun testprogramma’s voor het Australische V8 Supercarkampioenschap begonnen. Onder extreem warme weersomstandigheden legden beide teams de eerste kilometers op het Australische Winton af.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Holden

tander_1
Garth Tander kwam voor het eerst in actie met de 2010 spec. Holden Commodore.


Extreme temperaturen teisteren tests op Winton
Onder temperaturen van meer dan 36 graden legden de teams van HRT Team Holden en Walkinshaw Racing de eerste testkilometers af. De eerste ronden met de 2010 spec-Commodores kenden bij HRT Toll Holden Racing een probleemloos verloop. Zowel Garth Tander als Will Davison legden meer dan 100 ronden af.

Garth Tander: “Wij hebben slechts kort van onze rust kunnen genieten maar het is fantastisch om weer terug in de auto te zijn. De weersomstandigheden op Winton waren bijzonder zwaar, het was extreem warm in de auto maar alles verliep eigenlijk zonder problemen.”

Will Davison: “ Wij hebben veel rondjes op Winton afgelegd maar het zetten van tijden was niet ons doel. Ook een optimale set-up was niet het doel. Wij hebben verschillende set-ups doorlopen en veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Wij zijn klaar voor een mooi seizoen.”

fabian_coulthard
Fabian Coulthard genoot van zijn eerste optreden bij TWR Bundaberg Red Racing.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet