V8 Supercars

V8 Supercars: FPV/ Racing benoemt racelegende Allan Moffatt als ambassadeur

Ford Performance Vehicles heeft de legendarische Allan Moffatt tot haar ambassadeur benoemd. De naam Moffatt zal bij velen onbekend in de oren klinken maar de Australiër van Canadese origine heeft een enorme staat van dienst in de autosport.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford/ FPV
fpv_moffat_car

De legendarische Allan Moffatt.


FPV benoemt Allan Moffatt tot haar ambassadeur
Door zijn enorme staat van dienst in de autosport is Allan Moffatt voor de vele fans een icoon geworden. Moffatt won maar liefst viermaal het Australische Toerwagen Kampioenschap en Bathurst. Hij zegevierde zesmaal in de langeafstandswedstrijd op Sandown en won titels in sportscars en standaard toerwagens.

Moffatt won de 12 Uur van Sebring en won 500 KM wedstrijden op Monza, Fuji(Japan) en Wellington(Nieuw Zeeland). Ook won Moffatt meerdere malen zijn klasse 24 Uursraces op Le Mans, Spa en Daytona.

Allan Moffatt: “Ford heeft zo’n belangrijke rol in mijn leven gespeeld en ik vind het fantastisch dat ik als hun ambassadeur mag fungeren.”

irwin_racing
Het nieuwe kleurenschema van SBR/Irwin Racing.

Nieuw kleurenschema voor SBR/Irwin Racing
Het team van SBR/Irwin Racing presenteerde gisteren haar nieuwe kleurenschema voor de No 4. inschrijving van Alex Davison. Davison eindigde in 2009 als zeventiende in het kampioenschap met als hoogtepunt een tweede plek op Hidden Valley. Ook de jonge Shane van Gisbergen en Tim Slade worden door het team van Stone Brothers in het Australische V8 Supercarkampioenschap ingezet.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet