NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint Toyota All Star Showdown

De NASCAR All Star Showdown dient als opwarmertje voor het komende NASCAR seizoen. In de Toyota All Star Showdown komen de beste talenten uit de verschillende regionale NASCAR-series tegen elkaar uit. Ook enkele gevestigde namen doen aan het evenement mee. NASCAR-rookie Joey Logano keerde afgelopen zaterdag op de Toyota Speedway in Irwindale terug naar zijn roots.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: Toyota

all_star_winnaar_logano
Opwarmertje voor Joey Logano op de Toyota Speedway.

Sensationele finish bij youngsters
De jaarlijks Toyota All Star Showdon op de Toyota Raceway in Irwindale bestaat uit drie segmenten. Twee races bestaande uit 100 ronden en een Sprint van 25 ronden richting finish. Logano domineerde vrijwel het gehele evenement maar moest meerdere malen zijn evenknie erkennen in de pas 16-jarige(!) Sergio Pena die de meer ervaren Logano vrijwel de gehele avond het vuur aan de schenen legde! In de 202e ronde van het evenement nam Logano definitief de leiding en stond die niet meer af.

sergio_pena
De 16-jarige Sergio Pena. Onthou deze naam!


Door zijn ervaring won Logano het vooral op herstarts en dit was tevens de sleutel voor zijn overall zege. Ook Logano’s nieuwe teamgenoot Matt di Benedetto bij het team van Joe Gibbs voor de Nationwideseries deed het uitstekend. Hij eindigde als vierde. Maar de man van de avond op Irwindale Raceway was ongetwijfeld Sergio Pena. Een naam om te onthouden.

camry_pace_car
De hybride safetycar van Toyota. Een voorzet voor hybride NASCAR-bolides?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet