Sportscars

Sportscars: 24h Daytona - stand van zaken halverwege

daytona_night_sfeer
Over twee weken bij de 500 zitten die tribunes wél vol: nachtelijke sfeer in Daytona

Hevige regenval een half uur voor de start van de Rolex24 in Daytona, Florida zorgde er uiteindelijk voor dat de race achter de safety car werd gestart. Het veld van 44 auto's kreeg na vijf ronden de groene vlag en aangevoerd door pole-sitter Oswaldo Negri in de Riley-Ford kon de 48e editie van deze klassieker echt beginnen. Het eerste uur werd het veld driemaal geneutraliseerd vanwege slippartijen van diverse deelnemers. Verassend was het optreden van de Dallara-Ford met Memo Gidley aan het stuur. Hij leidde vele ronden, totdat Scott Dixon in een van de Ganassi BMW's de kop nam vlak voordat het eerste uur voltooid was. De Nederlandse deelnemers hadden een rustige start en bleven uit de problemen. Bleekemolen - die de tweede stint ging rijden - zag zijn partner Stanton op de 29e plek rondrijden. Lapierre (rijdend met Menten en Slingerland) lag op de 41e positie, een ronde achter de koplopers.

Tekst: Ed Heuvink en René de Boer
Foto's: Ed Heuvink


daytona_bleekemolen_night_action
De nummer 44-Porsche met Jeroen Bleekemolen

Gedurende de eerste zes uur van de race zat het veld dichtbij elkaar, want na een kwart van de wedstrijd reden de eerste tien auto’s in de prototype-klasse nog in dezelfde ronde. In de GT-klasse ging de strijd om de leiding tussen de twee Porsches met de startnummers 71 en 67 en de nummer 57-Camaro.

daytona_night_ganassi_02
Montoya stuurde de nummer 2-Ganassi-Riley-BMW uiteindelijk de pits in met een motordefect

Pech en succes lagen weer eens dicht bij elkaar voor het team van Chip Ganassi. De nummer 2-Riley-BMW viel aan de leiding rijdend met Juan-Pablo Montoya achter het stuur uit vanwege een motordefect, maar halverwege de race nam de andere auto van het team met het startnummer 1 de eerste plaats over na een spannende strijd met de Action-Express-Riley-Porsche.

daytona_crown_royal_bmw
Niet alleen in Le Mans hebben ze een reuzenrad!

daytona_brumos_night_action
Brumos-Porsche wil graag het succes van vorig jaar herhalen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet