Diversen

Div: Kalender Circuit Park Zandvoort bekend

480_start_dutch_2_1203

Circuit Park Zandvoort presenteert, net als voorgaande jaren, ook in 2010 weer een boeiende kalender. Naast de traditionele succes-evenementen als de Paasraces, Profile Tyrecenter Pinksterraces en de Formido Finaleraces, maken jubileumedities van de Masters of Formula 3 en de DTM het fraaie jaarprogramma compleet.


Dutch Power Pack, krachtiger dan ooit tevoren.
Traditioneel vormen de Paasraces de start van het nationale autosport seizoen. Op zaterdag 3 en maandag 5 april zal duidelijk worden welke coureurs uit het Dutch Power Pack zich het best hebben voorbereid tijdens de winterstop. Veel aandacht gaat uit naar het Dutch GT4 Championship, wat na een ijzersterk debuutjaar, mag rekenen op een nog gevarieerder startveld. Verder staan ook openingsraces op het programma van de Formido Swift Cup, de Formule Ford, Clio Cup en de Toerwagen Diesel Cup. Nieuw in het Dutch Power Pack is de Radical Cup, een serie met snelle sportscars. Daarmee stijgt het totaal aantal Dutch Power Pack Series naar zes. Het krachtige autosportpakket komt daarnaast in actie op de Zandvoortse racepiste tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces (22 en 24 mei), het Dutch Power Pack Festival (14 en 15 augustus), de Wijzonol Trophy (18 en 19 september) en de Formido Finaleraces (9 en 10 oktober).

480_f3_home_0504

Jubileumeditie Masters of Formula 3
Vanzelfsprekend maken de prestigieuze Masters of Formula 3 wederom deel uit van het Zandvoortse raceprogramma. Het wereldberoemde evenement, dat in 1991 voor het eerst plaatsvond op het Zandvoortse circuit, zal haar twintigste editie beleven in het weekend van 5 en 6 juni. Ook bij deze jubileumeditie zullen de beste Formule 3 coureurs uit de diverse internationale kampioenschap weer de confrontatie met elkaar aangaan. Daarnaast belooft ook het bijprogramma bijzonder interessant te worden. Naast een geselecteerd aantal klassen uit het Dutch Power Pack, maken onder andere ook de Formula BMW Europe, de Dutch Supercar Challenge en de Northern European Cup Formula Renault 2.0 deel uit van het raceprogramma.

dtm_start

Tien jaar gedonder in de duinen
Een tweede internationaal hoogtepunt op de racekalender wordt gevormd door de DTM. In het weekend van 20 tot en met 22 augustus trekt Europa’s sterkste toerwagenserie voor de tiende maal naar de Noordzeekust om daar wederom een spannende merkenstrijd los te laten barsten. Daarnaast wordt het programma omlijst door spectaculaire demonstraties en races van onder andere de Formule 3 Euroseries, de SEAT Léon Supercopa, de Porsche Carrera Cup en de nieuwe Volkswagen Scirocco Cup.

Terugkeer van Italia a Zandvoort
Na drie jaar afwezigheid keert, op zondag 27 juni, een van de grootste thema evenementen terug op Circuit Park Zandvoort. Het Italiaanse autofestival wordt opgeluisterd met de meest fraaie automobielen welke afkomstig zijn uit het Latijnse land. Naast de vele activiteiten op de baan is er op de diverse paddocks ook volop Italiaans temperament te beleven.

De kalender toont ook een aantal andere thema evenementen, waaronder de AutoMaxx Street Power Edition (14 maart) waarbij Street Legal sprints worden afgewisseld met de spectaculaire Time Attack. Ook de populaire American Sunday wordt weer georganiseerd, ditmaal op zondag 18 april. Nieuw op de kalender is de Radical Masters, waarbij de beste Radical sportscar-coureurs ter wereld tegen elkaar strijden. Dit evenement vindt plaats op 24 en 25 juli.

Klassiekers
Liefhebbers van klassiekers en historische raceseries kunnen ook in 2010 weer volop genieten. Op 15 en 16 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) de State of Art Historische Zandvoort Trophy. Op 12 en 13 september presenteert de organisatie een tweede evenement vol wedstrijden met auto’s van weleer, genaamd de State of Art GP Classic. Op de kalender prijkt tevens het Spettacolo Sportivo, het clubevenement waarbij Alfa Romeo centraal staat, wat dit jaar plaats vindt op 28 en 29 augustus. Op 26 september organiseert 402events.com het Nationaal Oldtimer Festival, waarbij diverse merkenclubs aanwezig zijn en men de mogelijkheid heeft om met de eigen klassieker een aantal ronden op het circuit te rijden.

Meer dan alleen pk’s
Naast de diverse auto-evenementen, zal ook dit jaar weer een hardloop evenement voor jong en oud georganiseerd worden. In 2010 zal op zondag 28 maart voor de derde maal de Runner’s World Zandvoort Circuit Run plaats vinden.

Kalender Circuit Park Zandvoort 2010
7 februari 4 uur Zandvoort (WEK)
7 maart Final 4 (WEK)
14 maart AutoMaxx Street Power Edition
28 maart Runner's World Zandvoort Circuit Run
3 & 5 april Paasraces
18 april American Sunday
15 & 16 mei Historische Zandvoort Trophy
22 & 24 mei Profile Tyrecenter Pinksterraces
4 – 6 juni Masters of Formula 3
27 juni Italia a Zandvoort
24 & 25 juli Radical Masters
14 & 15 augustus Dutch Power Pack Festival
20 – 22 augustus DTM
28 & 29 augustus Spettacolo Sportivo (SCARB)
11 & 12 september HARC Grand Prix Classic
18 & 19 september Wijzonol Trophy
26 september Nationaal Oldtimer Festival
9 & 10 oktober Formido Finaleraces
6 november Zandvoort 500 (WEK)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet