IndyCar

IRL: Team Vision sluit voorlopig haar deuren

Team Vision, eigendom van Tony George, sluit voorlopig haar deuren. Het team was er niet in geslaagd om voor het seizoen 2010 sponsoring te vinden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: IRL

vision_racing
Goodbye Indycar, goodbye Ed, goodbye Tony, Goodbye Vision Racing. Had Tony George
No Vision?


Team Vision sluit voorlopig haar deuren
Teameigenaar Tony George maakte in een emotionele meeting aan zijn teamleden bekend dat hij er niet in geslaagd was om een sponsor voor het seizoen 2010 aan de haak te slaan. Woordvoerster Pat Caporali liet doorschemeren dat de sluiting nog niet definitief is. “Mocht het team erin slagen dit jaar of voor volgend seizoen een sponsor te vinden, dan keert het terug op het Indycarcircuit. Tony George en Ed Carpenter hebben de laatste jaren erg hard gewerkt om het team op de lange termijn veilig te stellen. De situatie wordt erg moeilijk als je een maand voor de eerste tests nog steeds niet over voldoende sponsoring beschikt. Bovendien zijn wij in de IRL zeker niet het enige team dat moeite heeft om sponsoring te vinden” aldus Caporali.

Tony George legde afgelopen week ook zijn twee overgebleven bestuursfuncties bij de Indianapolis Speedway neer en het voorlopig sluiten van de Team Vision deuren betekent dat de eens zo machtige George in de autosport volledig buiten spel staat!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet