Formule 2

GP2 Series: Giedo van der Garde rijdt voor Barwa Addax in Abu Dhabi

480_giedo_gp2

Giedo van der Garde neemt van 5 t/m 6 februari het stoeltje over van rijder Max Chilton tijdens de race in Abu Dhabi (GP2 Asia Series). De vervanging is eenmalig en wordt gezien als voorbereiding op het nieuwe seizoen in de GP2 Main Series waar de race van Abu Dhabi is toegevoegd op de kalender.

Tekst en foto: PR

Giedo: "Ik ben het team ontzettend dankbaar dat ze voor mij een stoeltje konden regelen voor deze race. Het doel is om het circuit en het team beter te leren kennen! Daarnaast hoop ik het team te kunnen helpen met het verder ontwikkelen van de auto voor de laatste races in de Asia Series. Het is voor mij goed om weer wat ritme op te doen en te kijken waar ik fysiek sta. Ik heb de laatste tijd zwaar getraind en ik voel me topfit."

Alejandro Agag: "Wij vinden het een goede beslissing om Giedo kennis te laten maken met het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het circuit is toegevoegd aan de Europese kalender en is tevens de laatste race van het seizoen. We willen strijden voor het kampioenschap en daar hoort dus een goede voorbereiding bij. Beslissingen vallen meestal op het einde van het seizoen dus vandaar deze keuze."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet