Formula Ford

Formule Ford: Pieter Schothorst groeit door naar Formule Ford bij Geva Racing

480_schothorst_ford_9110

Regerend Suzuki Swift kampioen Pieter Schothorst maakt in 2010 de overstap naar de formulewagens. Het 18-jarige talent komt komend seizoen voor het Van Uitert Geva Racing team uit in het Nederlands en Benelux Formule Ford kampioenschap.

Tekst en foto: PR

Twee jaar geleden maakte Pieter zijn debuut in de Suzuki Swift cup waarin hij vorig seizoen een uitstekend jaar meemaakte. Zes overwinningen en elf podiumplaatsen in totaal brachten de jonge coureur uit Huizen zijn eerste autosport titel waarna de overstap naar de formulewagens voor de hand ligt.

“Ik heb enorm veel geleerd van mijn tijd in de Suzuki Swift-klasse maar ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging van de Formule Ford”, aldus Pieter die duidelijke doelen voor zichzelf heeft gesteld: “Ik wil in mijn eerste seizoen in de formulewagens vooral erg veel progressie boeken zodat ik goed kan presteren in het kampioenschap. Bij Geva Racing zit ik dan het beste op mijn plek.”

Pieter maakt in 2010 dus deel uit van het Van Uitert Geva Racing team van Gert Valkenburg die de afgelopen drie decennia rijders als Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en Melroy Heemskerk onder zijn hoede had. In die jaren vergaarde het team uit het Brabantse Oosterhout maarliefst 33 nationale en internationale titels in de Formule Ford-klasse. Nieuw is Geva Racing voor Pieter echter niet want gedurende het vorige seizoen testte hij een aantal keer met een Formule Ford en kreeg hij begeleiding van Valkenburg, oud-Geva coureur Coronel en regerend Formule Ford kampioen Heemskerk.

Net als zijn nieuwe rijder ziet teambaas Gert Valkenburg de ontwikkeling van Pieter als het grootste doel voor dit seizoen: “Pieter heeft het absoluut in zich om ver te komen in zowel het kampioenschap en op de grote evenementen maar daar richten we ons niet op. Het belangrijkste is dat Pieter zich ontwikkelt als coureur. Doet hij dat dan kan hij erg veel bereiken, daar ben ik van overtuigd.”

Naast het Nederlands- en Benelux kampioenschap worden de pijlen ook gericht op het Europees kampioenschap en het traditionele, seizoensafsluitende Formula Ford Festival. Twee belangrijke graadmeters, vindt Pieter. “Het EK wordt tijdens de Masters of Formula 3 verreden op Zandvoort en is dus een thuisrace voor mij. Daarna gaan we aan het einde van het seizoen, in oktober, naar het Engelse circuit van Brands Hatch voor ‘het Festival’ waar de beste Formule Ford coureurs van de wereld aan de start staan, twee fantastische evenementen dus!”

Maar voor het zover is wachten Pieter en het Van Uitert Geva Racing team nog een lang en fraai seizoen waarin de door McGregor, Ouwenhands Dierenparken, Worldpack, T&T, C. Hoen advocaten, Van Uitert, Snap-On Tools, Janus Vaten, Jumbo Supermarkten en Total gesponsorde Mygale SJ10 ongetwijfeld veel mooie dingen gaat laten zien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet