Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Daniël de Jong en Karl-Oscar Liiv in zee met MP Motorsport

Eurocup Formule Renault 2.0 team MP Motorsport maakt ook in 2010 gebruik van de diensten van coureurs Daniël de Jong en Karl-Oscar Liiv (Estland). Het team uit de Hoekse Waard kiest hiermee duidelijk voor continuïteit in een jaar waarin een gloednieuwe Formule Renault 2.0 bolide geïntroduceerd wordt in de Eurocup FR2.0.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR


Daniël de Jong uit Westmaas kwam vorig jaar al voor MP Motorsport in actie. De 17-jarige rijder combineerde zijn campagne in de Eurocup Formule Renault 2.0 met deelname aan het NEC Formule Renault 2.0. Hoogtepunten waren zijn indrukwekkende podiumposities in Spa-Francorchamps en op de Nürburgring. Dit jaar wil Daniël een vaste waarde in de top 10 van de Eurocup Formule Renault 2.0 worden.

mp_motorsport_20101

Karl-Oscar Liiv maakte halverwege het afgelopen seizoen de overstap naar MP Motorsport. De Est was al actief in het NEC Formule Renault 2.0 en maakte samen met het Nederlandse team tevens zijn debuut in de Eurocup Formule Renault 2.0. Na een seizoen waarin Karl-Oscar duidelijk stappen voorwaarts kon maken, focust hij zich nu op verdere progressie in 2010.

Teammanager Dick van der Wilt is verheugd met het vastleggen van beide coureurs: “Wij zijn natuurlijk erg blij dat Karl-Oscar en Daniël ook in 2010 voor ons in actie komen. Het is niet alleen fantastisch voor MP Motorsport om nu al twee rijders gecontracteerd te hebben, maar ook om met deze talenten verder te kunnen werken. Daarnaast zijn we met diverse andere coureurs in gesprek voor wat betreft de invulling van onze derde auto in de Eurocup Formule Renault 2.0.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet