Formule 1

Formule 1: McLaren openbaart revolutionaire MP4-25

480_mclaren

In navolging van Ferrari heeft ook McLaren de nieuwe bolide onthuld. In vergelijking met de scharlaken bolide ziet de McLaren er een stuk revolutionairder uit. Met name opvallend zijn de hoge neus, de kleine sidepods en de tot de achtervleugel doorlopende motorkap.


Tekst: Daan Jeuken
Foto: McLaren

Voorbereiding is de sleutel tot succes
Met een citaat van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon, vatte teambaas Martin Whitmarsh de voorbereiding op 2010 samen. “Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Op het komende seizoen hebben wij ons beter dan ooit tevoren voorbereid. Een geweldig team als McLaren en een competitieve wagen kunnen uitsluitend een succes worden met de beste rijders. En die hebben wij.”

Voor de eerste keer in de historie zullen de twee meest recente wereldkampioenen in hetzelfde team actief zijn. “We hebben Jenson met open armen ontvangen”, reageerde Lewis Hamilton. “Ik ken hem al bijzonder lang en het is erg leuk om nu samen in hetzelfde team voor de titel te gaan strijden. Het is ook erg goed voor het team, samen gaan we voor beide kampioenschappen.”

De nieuwe MP4-25 waarmee dat moet gebeuren heeft in ieder geval snelle looks. “Deze auto ziet er fantastische uit”, is de eerste reactie van wereldkampioen Jenson Button. “Het is erg speciaal om de nummer 1 op de auto te zien, maar nu moeten we vooruit kijken. McLaren heeft het vorig jaar vooral in het begin erg moeilijk gehad. Dat moeilijke jaar heeft ze voor dit jaar extra gemotiveerd. Iedereen die ik hier al heb ontmoet laat dat zien, ik kan niet wachten om in februari echt te beginnen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet