Sportscars

Sportscars: Max Angelelli verrassend op Pole voor de Rolex24

De kwalificaties voor de 24U zijn beslist. In de DP klasse pakte een Ford Dallara de pole en in de GT-klasse zoals verwacht de Mazda RX8. Voor Jeroen Bleekemolen verliep de kwalificatie wat onfortuinlijk omdat een van zijn teamgenoten de Porsche aan de kant moest zetten.

Copyright tekst en Foto’s Ed Heuvink

angelelli
Max Angelelli op weg naar de pole.

Pole voor Angelelli bij de Daytona Prototypes
De Italiaanse rijder Max Angelelli was in de kwalificaties een halve seconde sneller dan de Braziliaan Oscar Negri. De Italiaan legde in zijn Ford Dallara de 3,6 mijl af in een minuut 40,681 seconden. De Braziliaan bestuurt een Ford Riley ingezet door het team van Michael Shank. Dit was enigzins verrassend want iedereen gokte op de BMW Rileys van Chip Ganassi. Zijn twee auto's kwalificeerden zich als vierde en vijfde.

negri_en_nierop
Oswaldo Negri gevolgd door de Nederlandse Canadees Kees Nierop.

Bob Stallings Racing Team, het regerend kampioenschaps team, met sterrijders Jimmie Johnson, Alex Gurney en Jimmy Vasser wist zich op de eerste dag zich niet te kwalificeren. De viervoudig Nascar Sprint Cup kampioen Johnson zette de Chevrolet Riley al in de vrije ochtend training hard in de banden. De rest van de dag werd besteed aan het repareren van de zwaar beschadigde auto. Morgen - vrijdag - heeft het team een tweede mogelijkheid zich te plaatsen voor de Rolex 24.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet