Sportscars

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen. Going to the States! ALMS in 2010

480_bahrain09-15

Mijn raceprogramma voor 2010 staat vast. In de winter heb ik mijn opties goed afgewogen en besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan door in de American Le Mans Series te gaan racen. Na een paar hele succesvolle jaren in de Porsche Supercup waren er genoeg mogelijkheden om daar weer te blijven en dat te combineren met een aantal andere raceklassen. Maar rond de kerstdagen kreeg ik een hele goede aanbieding om naar Amerika te vertrekken en te gaan racen in de American Le Mans Series. Binnen een paar dagen waren de details uitgewerkt en stond het programma daar vast. Ik zal gaan rijden in een Porsche RSR in de GT2 voor Black Swan Racing samen met Tim Pappas.


Tekst: Jeroen Bleekemolen
Foto's: PR


American Le Mans Series
Black Swan Racing is een team dat al een paar jaar meedoet in de ALMS en wil komend jaar echt een grote stap maken. Ze hebben veel nieuwe en goede mensen aangetrokken en een hele goede Porsche RSR aangeschaft. Alles staat er nieuw bij en het ziet er als een van de meest professionele teams uit waar ik voor gereden heb. In 2011 willen ze verder, dus dat behoort ook tot de mogelijkheden. Teameigenaar Tim Pappas zal mijn teamgenoot worden tijdens alle races. Hij heeft inmiddels al veel ervaring in de lange afstandsraces in Amerika en doet er alles aan om het maximale eruit te halen. Bij de langere races komt er nog een 3e professional bij.

Sterke competitie
De competitie in de GT2 in de ALMS is komend seizoen heel sterk. We moeten het opnemen tegen de fabrieksteams van Porsche, Ferrari, Corvette en BMW. We krijgen heel veel steun van Porsche Motorsport, dus dat zal zeker helpen. Races winnen zal lastig zijn gezien de concurrentie, maar we moeten er gewoon altijd staan en onze momenten pakken. Ik zie het voor mezelf als de uitgelezen kans om in Amerika een goede naam op te bouwen. De ALMS kalender bevat totaal 9 races. Het begint in maart met de 12 uur van Sebring. Daarnaast hebben we nog een 6 uursrace op Laguna Seca en Petit Le Mans als extra lange races. De andere 6 races gaan door heel Noord-Amerika en duren meestal ongeveer 2 uur. We gaan ook veel testen, te beginnen met de officiële test op Sebring 22 en 23 februari.

Racen in Amerika
Het racen in Amerika bevalt mij enorm. Ik heb de 12 uur van Sebring al eens gereden en in het voorprogramma bij de Formule 1 op Indianapolis. Toen ik begin januari aan het testen was voor de 24 uur van Daytona had ik meteen weer het gevoel dat ik een goede keuze gemaakt had. Ik heb nu een paar jaar een beetje hetzelfde programma gehad, dus het is ook leuk weer wat nieuws te gaan doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet