Formule 3

F3: Di Grassi wint 52ste Macau Grand Prix

De Macau Grand Prix werd een spannende aangelegenheid. Na 15 ronden op het 6.210-kilometer lange smalle stratencircuit won Lucas di Grassi (Manor Motorsport, Dallara-Mercedes) voor Robert Kubica (Carlin Motorsport, Dallara-Mugen-Honda) en Sebastian Vettel (ASM F3, Dallara-Mercedes). De race in Macau is samen met de race in Pau en de Masters op Circuit Park Zandvoort één van de drie belangrijkste Formule 3 wedstrijden. Grote favoriet Lois Hamilton, die dit jaar al bijna alles had gewonnen, bleef thuis. Hij had immers meer te verliezen dan te winnen na dit voor hem fantastische seizoen. Nederlander Giedo van der Garde kwam ook niet aan de start.

Achteraf moest di Grassi toegeven dat hij had geprofiteerd van de Drive-Thru penalty van de eerste koploper Loïc Duval (ASM F3, Dallara-Mercedes) die te vroeg startte. Na de start voor de eerste bocht naar rechts, de befaamde Lisboa bocht, passeerde di Grassi de Pool Kubica en pakte de tweede plaats. Nadat Duval binnen kwam voor zijn straf werd dat zelfs de koppositie. In de de ronden daarna kwam di Grassi zwaar onder druk te staan van Kubica die in de 10de ronde di Grassi uitremde en de eerste plaats overnam. Twee ronden later kwam de Safety-Car de baan op na een crash van Charlie Kimball (Carlin Motorsport, Dallara Mugen-Honda), Danny Watts (Team Midland Euroseries) en Dan Clarke (Prema Powerteam, Dallara-Opel). Na de herstart remde di Grassi Kubica opnieuw uit voor de ‘Lisboa’ en verdedigde zijn eerste plaats tot het einde.

Lucas di Grassi (Manor Motorsport): “Dit is echt fantastisch! Ik wacht hier al het hele seizoen op. Dit is de beste dag uit mijn carriere. De race in Macao hoeft niet automatisch gewonnen te worden als je als rijder de snelste auto heeft maar diegene met de beste strategie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet