Formule 1

Formule 1: Mercedes brengt de nostalgische Silberpfeil terug

mercedes_team

In het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart zijn vandaag de nieuwe racekleuren van Mercedes gelanceerd. De kleuren waren nu nog op de oude auto gespoten, de nieuwe bolide zal volgende week maandag in Valencia debuteren. De MGP W01 betekent de terugkeer van de ‘originele’ Silberpfeil, nadat McLaren jaren als partner van Mercedes met deze nostalgische eer streek.


Tekst: Daan Jeuken

Silver Arrows
De Silberpfeilen, of Silver Arrows, werden geboren in 1934 in de Eifel. Om gewicht te besparen werd destijds de witte verf van de Mercedes W25 gehaald en zo bleef de zilveren kleur van het aluminium over. De livery van de MGP W01 is een eerbetoon aan de originele zilverpijl uit 1934, iriserend glanzend zilver. Hoofdsponsor Petronas, prominent aanwezig op de sidepods, zorgt voor een klein groen tintje.

Gaan voor de titel
Michael Schumacher is overtuigd van de kansen van het team in 2010. “We zijn het wereldkampioensteam en we zullen ook in 2010 voor de titel strijden. Rijden voor Mercedes-Benz voelt als het rondmaken van de cirkel; ik begon mijn carrière ook met de Mercedes-ster op mijn helm.”

Nico Rosberg blaast logischerwijs iets minder hoog van de toren, hij wacht immers nog op zijn eerste zege. “Sinds ik onderdeel van dit team werd in november heb ik veel tijd doorgebracht in de fabriek in Brackley, Brixworth en Stuttgart. We zijn nu gesetteld en staan te popelen om echt aan het werk te gaan. Ik ga er alles aan doen om iedereens harde werk terug te betalen op de baan.”

mercedes_mpg_w01

Historie wordt voortgezet
“Het race-erfgoed van Mercedes is enorm, en wij hopen deze successen een vervolg te geven”, aldus teambaas Ross Brawn. “Zowel vorig jaar als in de winter hebben we extreem hard gewerkt aan de MGP W01, nu kijkt iedereen uit naar het baandebuut volgende week. Met een van de beste rijdersduo’s en partners zal het een mooi seizoen worden.”

Norbert Haug: “We beginnen nu aan een nieuw en zeker het belangrijkste hoofdstuk van de honderd jaar autosporthistorie van Mercedes. Het nieuwe F1-seizoen biedt nog grotere uitdagingen dan de afgelopen zestig jaar hebben geboden. Met Nico Rosberg met zijn enorme talent en perspectief en Michael Schumacher die nog steeds even gemotiveerd is als bij zijn eerste race in een Mercedes, zullen we de verschillende uitdagingen tackelen met kracht, consistentie en volle motivatie.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet