WTCC

WTCC Finale Macau: Winst voor Duncan Huisman – Uitval voor Tom Coronel

De dubbele finalerace van het FIA-WTCC op het stratencircuit van Macau heeft voor routinier Duncan Huisman het gewenste succes gebracht. Uitkomend voor het fabrieksteam van BMW wist hij de tweede- eveneens zeer hectisch verlopen- race op zijn naam te schrijven, nadat de eerste race hem een zesde plaats had opgeleverd.

Tekst: Jakob Dekker

Prestaties die SEAT Holland coureur Tom Coronel prima geholpen zouden hebben om de titel bij de Privateers binnen te slepen. Maar op één van de smallere gedeelten van het circuit spinde er twee deelnemers voor hem, als gevolg waarvan de weg voor hem versperd werd. En zeker nadat de achter hem rijdende deelnemers hun snelheid op de achterkant van de GR Asia SEAT verminderden was deze WTCC droom voor Tom over. Hii viel ten prooi aan het meest lastige van dit circuit: de breedte van de baan en geen uitwijkmogelijkheden.
Andy Priaulx bleef buiten de problemen en eiste de WTCC titel voor zich op. Marc Hennerici scoorde met zijn Wiechers Sport BMW in de eerste race een 14e plaats en verzekerde zich van de Privateer-titel.
(Later meer)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet