Formule 1

Formule 1: Alguersuari mag blijven, Lopez naar US F1, Heidfeld testrijder Mercedes

alguersuari

De Formule 1-stoeltjes raken schaarser en schaarser. Scuderia Toro Rosso wachtte lange tijd met het bevestigen van de tweede coureur, maar heeft nu toch verklaard dat Jaime Alguersuari het ook in 2010 mag proberen. Verder staat Jose Maria Lopez op het punt om een contract te tekenen bij US F1, dit zal waarschijnlijk maandag gebeuren. Door de toenemende schaarste van Formule 1-zitjes heeft Nick Heidfeld eieren voor zijn geld gekozen, hij wordt testrijder bij Mercedes.


Tekst: Daan Jeuken

Jongste debutant
Alguersuari was vorig jaar tijdens de Grand Prix van Hongarije de jongste debutant ooit. Hij gooide geen bijzonder hoge ogen, maar kon als excuus gebruiken dat hij van tevoren niet had mogen testen. In 2010 mag hij dus zijn ware potentie laten zien. “Jaime heeft vorig jaar goede progressie geboekt and liet met zijn 19 jaar een zeer volwassen werkattitude zien. In 2010 kan hij verder groeien.”

Reeds voorspeld
Jose Maria Lopez verkondigde enkele maanden geleden al zeker te zijn van het zitje bij US F1, maar een bekendmaking liet op zich wachten. Zijn woordvoerder Miguel Mattos heeft nu verklaard dat dit maandag zal gaan gebeuren.

heidfeld

Stapje terug
Na het vertrek van BMW uit de Formule 1 leek Nick Heidfeld lange tijd op weg naar het nieuwe Duitse team van Mercedes. Totdat Michael Schumacher opdook, want toen was het stoeltje plots vergeven. Nu alle goede zitjes bezet zijn heeft de Duitser eieren voor zijn geld gekozen en met een rol in de schaduw ingestemd, waarschijnlijk in de stiekeme hoop dat Schumachers rentree niet zo’n succes wordt.

Nog drie vacatures
Met Alguersuari en Lopez op een stoeltje zijn er nog drie vacatures voor Formule 1-coureur 2010. Het team van Renault heeft nog een stoeltje vrij naast Robert Kubica, Campos Meta 1 zoekt nog een partner voor Bruno Senna en de Amerikanen van US F1 hebben ook nog een vacante positie. Gegadigden dienen spoedig te reageren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet