Formule 1

Formule 1: Nyck de Vries in voetsporen Lewis Hamilton

480_nick_de_vries

De 14-jarige Nyck de Vries treedt in de voetsporen van Lewis Hamilton door zich te mogen aansluiten bij het juniorprogramma van McLaren. Zoals de inmiddels wereldkampioen ooit bij Ron Dennis aanklopte om te vragen om begeleiding - en deze ook kreeg - zo wordt de Sneker de komende jaren begeleid door Hamiltons vader Anthony.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: PR


Veelbelovend
“Nyck is een veelbelovend talent en wij gaan hem bijstaan in zijn juniorencarrière”, aldus McLarens teambaas Martin Whitmarsh. “We zullen hem de ondersteuning en training aanbieden die hij nodig heeft om succesvol te worden. McLaren heeft een traditie in het assisteren van jong talent en we zijn enorm gecommitteerd in het aanmoedigen en trainen van jongelingen.”

480_ndv_mclaren

Als een volwaard mediamachine verklaarde de jongeling: “Mijn bezoek aan het McLaren Technology Centre is een prachtige ervaring en ik ben erg vereerd en dankbaar om door hen ondersteund te worden in de ontwikkeling van mijn carrière. Zij bieden mij het perfecte raamwerk om mijn vaardigheden, fitness en ervaring te verbeteren.”

De Vries was afgelopen jaar zeer succesvol op de karts. Hij kroonde zich tot Europees Kampioen CIK-FIA KF3, WSK World Series Karting Kampioen KF3 en Duits Kampioen KF3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet