NASCAR

NASCAR: Ford Pace Car voor Daytona 500

Voor het eerst sinds 40 jaar zal er weer een Ford product als pace car dienen voor de “Great American Race” ofwel de Daytona 500. In 1970 viel de eer voor de allerlaatste maal te beurt aan de Ford Torino. GT Convertible.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Ford Racing USA

2011_mustanggt_pacecar_f83.1
Na 40 jaar mag de Mustang weer de Daytona 500 aanvoeren.

Ford Pace Car voor Daytona 500
Voor de eerste maal in veertig jaar zal een 2011 Ford Mustang GT bij de Daytona 500 het veld aanvoeren. Jamie Allison van Ford Motorsports North America: “Het is werkelijk een grote eer dat wij met de 2011 Mustang GT de grootste autorace van de VS mogen aanvoeren. Daarmee kunnen wij ook de zuinigheid van de nieuwe 5L V8 aantonen.”

Van het Daytona 500 Model zullen er slechts vijftig gebouwd en verkocht worden. Jamie Allison: “Ik geloof dat iedereen van de Mustang houdt. Die reactie werd bij ons snel duidelijk toen wij de Mustang voor de Nationwide Series introduceerden, Het is een prachtige manier om een echt Amerikaans icoon in zijn meest natuurlijke omgeving te laten zien.”

De Mustang GT op de foto zal a.s weekend op de jaarlijkse Barrett-Jackson Scottsdale Collector Car Auction ter veiling worden aangeboden. De opbrengst van de veiling is bestemd voor jonge kinderen die aan suikerziekte lijden. Zevenvoudig NASCAR Kampioen Richard Petty zal de bolide aan de hoogste bieder overhandigen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet