Diversen

Div: Kamer voor meer geluidsdagen op Nederlandse circuits

Het Haarlems Dagblad meldt vandaag op de voorpagina het goede nieuws dat de Tweede Kamer er in grote meerderheid geen bezwaar tegen heeft wanneer de racecircuits in Zandvoort en Assen twaalf dagen per jaar meer lawaai mogen maken dan gebruikelijk. Dinsdag is hierover in de kamer gedebatteerd met minister Jacqueline Cramer (Milieu), die de wet op dat punt wil aanpassen.

webber_fuzzy
Langzaam maar zeker komen de zo gewenste extra geluidsdagen en dus mooie raceklassen duidelijker in beeld

Een aanpassing van de wet kan betekenen dat de circuits vaker grotere auto- en motorsportevenementen kunnen houden. Enige kanttekening is dat Cramer wil dat de uiteindelijke beslissing of zo’n evenement echt kan doorgaan, wordt genomen door de provincies.

Volgens Haarlems Dagblad hebben CDA, PvdA, VVD en PVV geen bezwaar. De PVV pleitte er zelfs voor dat de Formule 1 terugkeert naar Nederland. Kamerlid Richard de Mos memoreerde in dat verband nog eens hoe autocoureur Niki Lauda in de jaren tachtig door de Tarzanbocht van het circuit in Zandvoort vloog.
GroenLinks ziet grote bezwaren. Voor deze partij wegen de belangen van omwonenden en recreanten rondom de circuits zwaarder dan die van de autoliefhebbers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet