Formule 1

Formule 1: Pedro de la Rosa naar Sauber

de_la_rosa_mercedes

Pedro de la Rosa is de volgende veteraan die volgend jaar terugkeert in de Formule 1. De 38-jarige Spanjaard reed in 2006 voor het laatst in de Formule 1, als vervanger van Juan Pablo Montoya bij McLaren. In 2010 zal de ervaren rot aan de zijde van de jonge Kamui Kobayashi de line-up van Sauber completeren.

Tekst: Daan Jeuken

Het is tegenwoordig een graag gekozen rijdersbezetting: een jonge hond naast een ervaren rot. Kobayashi liet vorig jaar als vervanger van Timo Glock bij Toyota mooie dingen zien en mag nu gaan groeien in de Sauber. Om daarnaast een man te zetten met een hoop bagage en waarvan geen fratsen hoeven worden te verwacht is een veilige keuze. Bovendien liet De la Rosa als vervanger van Montoya bij McLaren mooie dingen zien. Dat was echter wel in 2006, daarna voerde hij alleen nog testwerk uit voor McLaren, maar de testcoureurs hadden de laatste jaren geen al te volle agenda.

“Pedro heeft jaren ervaring bij een topteam op het hoogste technische niveau”, verdedigt Sauber zijn keuze. “Wij kunnen als team het voordeel halen uit zijn ervaring en hetzelfde geldt voor de jonge Kamui. Ik verwacht dat beiden niet zullen teleurstellen in 2010.”

“Sinds het testrijden radicaal werd teruggeschroeft heb ik mijn zinnen gezet op een racestoeltje”, analyseert de Spanjaard. “Ik ben er altijd in blijven geloven dat ik weer een kans zou krijgen als racecoureur. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met het team van Peter Sauber, een solide combinatie sinds 1993.”

peter_sauber

Op schema
“Het is nu aan ons om de twee van een goede auto te voorzien”, vervolgt Peter Sauber. “Ook daarin heb ik veel vertrouwen. We hebben ook in de periode van onzekerheid goed door kunnen werken en liggen op schema.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet