24H Series

24H Series: Porsches bepalen het tempo in eerste drie uur Doebai

24h_dubai_start_480
Start van de Dunlop 24H of Dubai

De IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 RSR met startnummer 66, bestuurd door de Fransen Patrick Pilet en Raymond Narac en de Duitse Porsche-fabrieksrijder Marco Holzer leidt na drie uur in de Dunlop 24H of Dubai. Na 77 ronden leidt het Franse team voor de Besaplast-Porsche (Kovac/Tschornia/Thiim/Asch/Asch) en de beide BMW Z4 Coupé’s van het Petronas Synthium Team (Taniguchi/Yanagida/Hairuman/Stuck/Yoshica en Kataoka/Orido/Adzmi/Matsuura/Yoshica). Het beste Nederlandse team in de kwalificatie, de H&P Incentives-BMW met Jeroen en Michael Bleekemolen, Peter van der Kolk en Jeroen van den Heuvel, was al na één ronde uit de wedstrijd. Al in de tweede bocht brak een aandrijfas, waarna de auto niet meer in actie kwam.


Tekst: PR/René de Boer
Foto: PR


Na minder dan een half uur in de race werd al de eerste “Code 60” van kracht, nadat de Red Camel Racing-Saker sportwagen Less (Krant/Sauriol/Breukers/Thijsen/Verkoelen) bij het aanremmen van de laatste bocht voor het rechte eind van start en finisg in de rondte was gegaan en dwars op de ideale lijn stond. Dat was voor de wedstrijdleiding reden genoeg om voor alle deelnemers een tijdelijke maximumsnelheid van 60 km/u op te leggen, zodat de gestrande auto veilig kon worden geborgen. De IMSA Performance Matmut-Porsche met startnummer 65 (Bourret/Gibon/Balandras) was één van de auto’s die van deze neutralisatie profiteerde en een vroege tankstop maakte. De snelste van de beide De Lorenzi Racing-Porsches (Borghi/Perazzomo/Cioci/de Lorenzi) reed gedurende het grootste deel van de eerste drie uur eveneens in de top drie.

De Mosler van het team Gravity Racing International maakte snel terrein goed. Oorspronkelijk was de auto als tweede gekwalificeerd, maar daarna teruggezet naar het eind van de startopstelling, omdat als gevolg van een motordefect niet alle rijders van het team de in het reglement voorgeschreven trainingsronden in het donker hadden kunnen rijden. Na minder dan een uur in de race reed de auto echter al in de top tien.


De leiders in de klassen na drie uur:

A2 # 85 Team Premier Renault Clio
A3T # 74 Sunred 1 SEAT Leon Supercopa
A4 # 88 Team Black Falcon 2 BMW Z4 Coupé
A5 # 40 Petronas Synthium Team BMW Z4 Coupé
A6 # 66 IMSA Racing Performance Porsche 911 GT3 RSR
D1 # 112 Marcos Racing International BMW 120D
D2 # 33 BMW Team Hungary with E.D. BMW 120D
SP1 # 170 Gomez Competition 1 Solution F
SP2 # 44 Mal Rose Racing Holden Commodore
SP3 #129 DXB Racing 1 Aston Martin Vantage GT4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet