A1GP

A1GP: Nederland verrassend snelste in training

Na een moeizame start van het seizoen is het A1 Team Nederland met een ware opmars bezig. Waar de resultaten in de race al steeds beter werden, moest er nog hard worden gewerkt aan de kwalificatie. Na de vrije trainingen op vrijdag zal het team in ieder geval met vertrouwen deze kwalificatie ingaan, want aan het eind van de dag stond de Nederlandse equipe op de eerste plaats.

Tekst: Daan Jeuken

Onder volledig droge en zeer warme omstandigheden zette Team Nederland een eerste ferme stap richting het doel: een podiumfinish. Logischerwijs deed de eerste plek de moraal van het team veel goeds. “Eindelijk een eerste plek”, jubelde Verstappen. “Het scheelt natuurlijk dat ik hier al een paar races heb gereden en het circuit dus al ken, maar de auto voelde gewoon goed aan, zeker op nieuwe banden. Die banden verliezen erg snel hun grip, wat morgen nog wel voor een spannende kwalificatie kan zorgen.”

Net als zijn protégé is ook teambaas Jan Lammers uitermate in zijn nopjes met de eerste plek. “Het is natuurlijk nog maar een vrijdagtraining, maar als autocoureur en team wil je gewoon altijd vooraan staan. De bandenkeus is morgen erg belangrijk, als je in de kwalificatie op een nieuw setje een probleem hebt, ben je geklopt. Dan zou het fijn zijn om een derde nieuw setje te hebben, die we dan dus ’s ochtends moeten bewaren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet