WTCC

Tom Coronel sterk tijdens kwalificatie voor afsluitende WTCC races

Dit weekend vinden op het stratencircuit van Macau de seizoensafsluitende races van het FIA WTCC 2005 plaats. Voor onze landgenoot Tom Coronel bestaat er nog steeds een kans om de titel bij de Privateers binnen te halen. De SEAT Holland coureur staat weliswaar derde, maar de dubbele punten die tijdens dit weekend te halen zijn, kunnen de eindklassering nog op zijn kop zetten.

Tekst: Jakob Dekker

Het stratencircuit in Macau is vermaard om de spanning tijdens zijn races. Met name de geringe breedte van de baan maakt, dat inhalen bijzonder moeilijk is. Het is dus van belang zover mogelijk naar voren op de startgrid te staan. Dat is Coronel in ieder geval gelukt wanneer je de kwalificatietijden er op naleest.
In de door BMW coureur Andy Priaulx, tijdens zijn slotrondje, gewonnen kwalificatie bezette de Nederlandse coureur in zijn GR Asia Toledo Cupra een zeer strakke 13e plaats (9e in de eerste training-red.) en was daarmee de snelste Privateer. Tom stond zelfs voor Duncan Huisman die in opdracht van BMW in Macau meerijdt, maar vooralsnog niet verder kwam dan een 16e plaats. Eén van Tom’s directe concurrenten in het kampioenschap, Marc Hennerici staat met zijn BMW op een 26ste plaats. Heel wat anders dan de als tweede in de titelstrijd geklasseerde Giuseppe Ciro. Die bezet met zijn BMW de 14e plaats. Voor Tom vormt dit dus de grootste bedreiging.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet