Algemeen

Dragracing: Drie NHRA-races voor Andy Carter

carter_p

Regerend FIA Europees Top Fuel-kampioen Andy Carter begint het seizoen 2010 in Amerika. Als eerder was bekend dat de Engelsman half maart aan de Gatornationals zou meedoen. Aanvullende sponsoring maakt het nu mogelijk dat Carter ook de eerste twee wedstrijden van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series voor zijn rekening kan nemen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Deelname van Carter aan de Gatornationals in Gainesville (Florida), de derde wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series, werd mogelijk door de ondersteuning van het Don Garlits Museum of Drag Racing. Lange tijd leek het erop dat het Amerikaanse optreden beperkt zou blijven tot één race. De Engelsman heeft echter Roger Burgess voor zijn plannen weten te interesseren. Met zijn firma ProCare Rx stelt Burgess Carter in staat ook in Pomona (11-14 februari) en Phoenix (19-21 februari) aan de start te verschijnen. In alle drie de wedstrijden zullen zowel de namen van Don Garlits als ProCare Rx Carter’s Top Fueler sieren. Burgess is tevens eigenaar van een uit meerdere auto’s bestaand Pro Modified-team. Eén van de auto’s van het team wordt door Burgess zelf bestuurd. Carter heeft zich voor de drie races ingekocht bij Terry Haddock Racing. Voor dit team kwam Carter ook al in actie tijdens de Winternationals van 2009. Dit optreden bleef toen beperkt tot één race.

carter_a
Andy Carter in 2009 tijdens de Winternationals

Ook Andersen Racing met Thomas Nataas aan de start
Pikant detail is dat Andersen Racing, het team waarmee Carter in 2009 de FIA EK-titel veroverde en deze titel dit jaar gaat verdedigen, zijn Top Fueler ook nog in Amerika heeft staan. Hoewel de officiële bevestiging dit weekend pas gaat komen is inmiddels bekend dat de Top Fueler van Per en Karsten Andersen tijdens de Winternationals in Pomona ook aan de start gaat komen. Net als bij de laatste twee NHRA-wedstrijden van 2009 (Las Vegas en de Finals) zal de auto worden bestuurd door Thomas Nataas. In de kwalificatie zal de prestigestrijd om de snelste van dit tweetal te zijn al losbarsten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet