Sportscars

Sportscars: Jos Menten in 24 uur van Daytona

Na zijn overwinning in de Total 24 Hours of Spa bleef het lange tijd stil rond Jos Menten. Daar komt nu een einde aan. De 28-jarige coureur maakt voor het eerst in zijn autosportcarrière de oversteek naar Amerika. Samen met Markus Palttala, Oscar Slingerland en Christophe Lapierre neemt Jos deel aan de 24 Hours of Daytona. Het is alweer zijn veertiende 24-uursrace.

Tekst: PR

Het kwartet komt uit met een Porsche 997 GT3 Cup van Matt Connolly Motorsport (MCM). MCM brengt in Daytona drie wagens aan de start, waaronder twee Porsches 997 GT3 Cup.
Jos: “Amerika stond steeds hoog op mijn verlanglijstje. Nu doet de kans zich voor en deze grijp ik met beide handen. De 24 Hours of Daytona is een wedstrijd met een uniek karakter en draagt een lange geschiedenis met zich mee.”
“De concurrentie zal zwaar zijn”, verwacht hij. “Amerika staat bekend om het hoge niveau van zowel rijders als teams. Het team heeft als ambitie om met alle drie de wagens voor het podium te strijden. Aan ons om die ambities waar te maken”, aldus Jos Menten.
De 24 Hours of Daytona start op 30 januari 2010 om 15.30 uur lokale tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet