Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen in 24 uur van Daytona voor Magnus Racing

jeroen

Op uitnodiging van Porsche Motorsport zal ik mee gaan doen aan de 24 uur van Daytona. De wedstrijd zal verreden worden op 30 en 31 januari. Het team waar ik voor uitkom is Magnus Racing. Een nieuw team, met heel veel goede en ervaren mensen. Ik zal de race samen rijden met Porsche fabrieksrijder Richard Lietz, John Potter en Craig Stanton.

Het team is opgezet door John Potter. Hij heeft de laatste jaren al veel deelgenomen aan lange afstandsraces in een Porsche en dit wordt zijn tweede keer in de 24 uur van Daytona, voor het eerste met zijn eigen team. Craig Stanton is een Amerikaan die al heel veel ervaring heeft in de lange afstandsraces aan de overkant van de oceaan. Richard Lietz rijdt al jaren voor Porsche. Ons team is denk ik enorm sterk.

De Daytona 24 uur is de eerste race van het GrandAm kampioenschap. Er zijn twee divisies, de sportscars en de GT’s. Ik zal deelnemen in de GT klasse, waar we uitkomen met een Porsche Cup auto. Die auto ken ik uiteraard al goed van de Porsche Supercup en Carrera Cup. Voor Amerika is dit het begin van het nieuwe autosport seizoen en dat zie je meteen aan het deelnemersveld. Veel topcoureurs uit de Nascar en Indycar doen mee, aangevuld met de normale toprijders uit de sportscars. We rijden op een groot gedeelte van de oval, met een enorme banking. Verder maken we gebruiken van het “infield”.

Het wordt mijn eerste keer dat ik meedoe aan deze klassieker. Dan heb ik alle grote 24 uursraces die er zijn gereden. Twee weken daarvoor wordt Dubai mijn 13e 24 uursrace, dus Daytona zal alweer mijn 14e worden. Komend weekend gaan we testen. Alle teams zijn dan aanwezig en kunnen we ons gaan voorbereiden. Ik heb al een tijd contact met het team en alles is zeer professioneel. Porsche heeft de laatste jaren altijd gewonnen in de GT klasse en met een sterke line up moeten we een goede kans hebben.

Groeten,

JeroenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet