V8 Supercars

V8 Supercars: Walkinshaw Racing presenteert Fabian Coulthard en Andrew Thompson als rijders

Fabian Coulthard en Andrew Thompson zullen komend jaar in het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap de kleuren van Bundaberg Red Racing verdedigen. De beide Red Racing VE Commodores worden door Walkinshaw Racing ingezet.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Holden


fabian_coulthard_2010

Fabian Coulthard wil 2010 eindelijk winnen!

Coulthard en Thompson willen scoren
Fabian Coulthard, die een volle neef van oud F1-coureur David Coulthard is, startte in 2004 zijn V8 Supercar-carrière bij het team van Tasman Motorsport met een Holden. Daarna kwam hij voor het team van Paul Cruickshank Racing met een Ford Falcon uit. Afgelopen seizoen brak de inmiddels gerijpte Coulthard met een podiumplaats in Tasmanié echt door. Fabian Coulthard: “In 2010 hebben wij één van de beste auto’s in de pitlane en ik sta nu al te trappelen voor de eerste wedstrijd in Abu Dhabi volgende maand. In december heb ik al een keer met de Holden kunnen testen en de puzzel viel aardig op zijn plaats. Ik hoop dat ik mijn huidige vorm bij Walkinshaw Racing nog meer kan verbeteren en dat we in Abu Dhabi sterk naar buiten kunnen treden.”

De 22-jarige Andrew Thompson wordt de nieuwe teamgenoot van Fabian Coulthard. Toen eind 2008 PWR Racing haar activiteiten staakte kwam Thompson zonder zitje en moest afgelopen seizoen noodgedwongen toekijken. Eind december tekende Thompson een contract met Walkinshaw Racing. Thompson: “Ik heb een ongelofelijke doorbraak gekregen met één van de beste teams in de V8 Supercar-pitlane en ik zal deze kans dan ook zeker optimaal benutten. Ik heb nog nooit een teamgenoot gehad en om op de grid vooraan te kunnen staan zal ik dan ook nauw met Fabian samen moeten werken.”

bundaberg_racing_2010
Andrew Thompsom em Fabian Coulthard moeten de gevestigde orde van de troon
gaan stoten.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet