Algemeen

Dragracing: Voormalig Nederlands kampioen Frank Eijskoot terug op de strip

eijskoot_01

Dragracen laat je nooit meer los. Het meest recente voorbeeld daarvan is voormalig Nederlands kampioen Frank Eijskoot. Nadat de man uit Veenendaal in 2002 zijn Chevrolet Nova naar Duitsland verkocht leek er een einde te zijn gekomen aan zijn dragrace-activiteiten. Komend seizoen viert Eijskoot echter zijn rentree op de strip met een zelfgebouwde Pontiac Fiero.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Frank Eijskoot

Frank Eijskoot kreeg vooral bekendheid met zijn cyclaamroze ’57 Chevrolet Bel Air. Niet alleen was de kleur opvallend maar de man uit Veenendaal eiste er in 1995 de Nederlandse titel mee op in de klasse Street Machines en eindigde in alle andere jaren binnen de topdrie. Daarna volgde een ’62 Chevrolet Nova waarmee Eijskoot promoveerde naar de klasse Super Street Car om daar in 2000 Nederlands kampioen te worden. In 2002 werd de Nova verkocht en verdween de naam Eijskoot van de strip.

eijskoot_03

“Na een paar jaar begon het echter toch weer te kriebelen. Bij Chassis Engineering in Riviera Beach Florida heb ik een tekening van een chassis besteld en ben gaan bouwen. Inmiddels is het chassis gespoten en ben ik bezig met het plaatsen van de meters, het trekken van de bedrading en de verdere opbouw. De body is een Pontiac Fiero. Het opbouwen van de motor, een small block Chevy 427, schiet ook al aardig op. Het is dan ook mijn bedoeling om er bij de eerste Drachten in juni al bij te zijn, al zal de body dan nog niet gespoten zijn”, aldus de hoopvol vooruitkijkende Eijskoot. “Hoewel het eerste jaar een testjaar zal worden is de auto in principe bedoeld voor de klassen Super Gas en Super Comp, maar mocht hij sneller gaan dan kan ik altijd nog overstappen naar Super Pro ET.”

eijskoot_04

eijskoot_05
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet