Sportscars

Sportscars: Tom Kristensen in Denemarken tweemaal tot sportman van het decennium gekozen

Voor achtvoudig Le Mans winnaar Tom Kristensen had 2010 niet beter kunnen beginnen. Zowel de TV-zender TV2 als het toonaangevende dagblad “Berlingske Tidende” riepen de Le Mans recordhouder uit tot sportman van het decennium.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi Sport


onderscheiding_tom_kristensen

Tom Kristensen tweemaal  Deens Sportman van het decennium
Tom Kristensen: “Ik wil iedereen bedanken die mij aan deze onderscheidingen geholpen heeft. Tien jaar geleden had ik er zelfs in mijn stoutste dromen nog niet aan gedacht dat ik zoveel succes zou hebben. Voor mij is het een groot privilege dat ik al jarenlang deel uitmaak van één van de beste Racing teams ter wereld." De achtvoudige Le Mans winnaar versloeg bij de verkiezingen Tennisster Caroline Wozniacki, wielrenner Michael Rasmussen en de American Football speler Morten Andersen.

Recentelijk koos het Britse vakblad “Autosport” Tom Kristensen eveneens tot Sportwagencoureur van het decennium. Audi-coureur Allan McNish eindigde als tweede.

Sinds 2000 komt Tom Kristensen voor Audi uit en won achtmaal de 24 Uur van Le Mans, vijfmaal de 12 Uur van Sebring en won de “Peit Le Mans” wedstrijd op Road Atlanta. In 2002 won Kristensen de ALMS titel. Van 2004 tot 2009 kwam Tom voor Audi in de DTM uit en won vier wedstrijden. Dit jaar concentreert hij zich op de sportscars met natuurlijk Le Mans als hoogtepunt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet