A1GP

A1GP: Weekend vol actie op Sepang voor A1 Team Nederland

 480a1gp_verstappen_1

Voor de vijfde ronde van de A1 Grand Prix series is A1 Team Nederland afgereisd naar het F1 circuit van Sepang in Maleisië. Het team, gedeeld zevende in het kampioenschap met 26 punten, mikt natuurlijk weer op een goed resultaat op een circuit dat A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen nog goed kent vanuit zijn Formule 1 periode.


Tekst en foto: PR

Jos Verstappen; “Ik ken het circuit goed en hier heb ik altijd goede resultaten neergezet, dat is het probleem niet. We moeten kijken hoe we de auto afgesteld krijgen. Waar we ons hoofdzakelijk op moeten concentreren is de kwalificatie. Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is voor ons. Wat de race betreft, normaal gaat het racen altijd goed. Ik hoop dat het weer een beetje meespeelt, want de voorspelling is toch wel wat regen voor de middag van de race. Het is wel een echt racecircuit, met genoeg mogelijkheden om in te halen, dat vind ik wel leuk”.

 480a1gp_verstappen_close

De A1 Grand Prix of Nations zal echter niet de enige race dit weekend zijn met Nederlandse inbreng. Seat Holder Jan Lammers zal in actie komen tijdens een Proton Satria race dit weekend. Hij neemt het daarin onder meer op tegen de voormalige F1 wereldkampioenen Emerson Fittipaldi en Alan Jones. De grondlegger en A1GP President Sheikh Maktoum, General Manager Stephen Watson nemen ook deel aan de race, net als Groep N wereldkampioen rally Karamjit Singh en Pippa Yoong, de zus van A1 Team Maleisie coureur Alex Yoong. Lammers reed nog afgelopen weekend tegen Fittipaldi en Jones, tijdens de Grand Prix Masters op Kyalami in Zuid Afrika. Daar eindigde hij als negende.

Jan Lammers; “Als je aan Maleisië denkt en aan Nederland en Verstappen als rijder, dan denk je gelijk aan die goede tijden die we hier gehad hebben in de Formule 1. Verstappen in gevecht met Hakkinen voor de tweede plaats. Wat dat betreft hebben we het plaatje in ons hoofd. Het vertrouwen is er en het zou geweldig zijn dat we in dit mooie land en op dit mooie circuit het podium, waar al vaak over gesproken is, kunnen halen. Dat ik zelf ga rijden is erg leuk. Wat voor mij nog altijd even wennen is, is op de circuits als niet-rijder aanwezig zijn. Dit is gewoon hartstikke leuk en ook heel goed voor de pr. De Sheikh racet ook, net als Fittipaldi en Stephen Watson, die testcoureur voor Arrows was. We gaan gewoon een hoop plezier hebben en ik denk niet dat alle auto’s er helemaal schadevrij van af gaan komen”.

Het Sepang International Circuit ligt op ongeveer 50 kilometer van de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur en direct naast Kuala Lumpur International Airport. De baan heeft een lengte van 5.542 meter en werd ontworpen door Hermann Tilke, die ook de F1 circuits in Dubai en China ontwierp. Daar komt A1 Grand Prix later dit seizoen nog in actie. De weersomstandigheden kunnen een grote rol spelen hier, met plotselinge hoosbuien, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet