Sportscars

Sportscars: Nigel Mansell start partnership met Beechdean Racing

Het team van Beechdean Racing wordt in 2010 omgevormd tot Beachdean Mansell Racing. Beechdean Mansell Racing heeft zich als doel gesteld om in de toekomst de 24 Uur van Le Mans op haar naam te schrijven.

ginetta_zytek
De Ginetta Zytek die door Beehdean Mansell Motorsport in 2010 ingezet gaat worden.

Mansells in Le Mans Series
Het team van Beechdean Mansell Mansell Motorsport zal in de 2010 Le Mans Series een Ginetta Zytek Z09R LMP1 Prototype inzetten voor Leo en Greg Mansell. Oud Wereldkampioen Nigel Mansell zal zelf tijdens de 1000 KM van Silverstone en de 24 Uur van Le Mans van Le Mans in actie komen indien een inschrijving zal worden toegewezen.

Naast zijn Word Series by Renault 3,5L programma kwam Greg Mansell afgelopen seizoen samen met zijn vader en Laurence Tomlinson tijdens de 1000 KM van Silverstone met de Ginetta Zytek in actie. Leo Mansell kwam afgelopen seizoen al in de Le Mans Series met een Team Modena Ferrari 430 GT uit. Samen met de Spanjaard Antonio Garcia eindigde hij als derde in de GT2 klasse van de Le Mans Series en kwam direct bij zijn debuut tijdens de 24 uur van Le Mans aan de finish.

Nigel Mansell: “Ik ben blij dat ik de samenwerking met Beechdean Motorsport kon aankondigen. Het team heeft in de Le Mans Series enorm veel ervaring opgedaan en heeft de volledige steun van Zytek Engineering. Ik kijk met genoegen naar het seizoen 2010 uit en vooral het feit dat ik met mijn beide zoons kan racen. En als we tot Le Mans toegelaten zullen worden is dat als team van vader met zijn twee zoons!

Beechdean Mansell Motorsport teambaas Andrew Howard: “Nadat we in de GT’s begonnen zijn hebben wij een LMP programma als doel gesteld en Le Mans is natuurlijk het ultieme doel. Voor ons jonge team is de droom waarheid geworden om met één van de meest beroemde namen op dit niveau te kunnen racen. Nigel brengt natuurlijk enorm veel kennis en ervaring mee terwijl zijn zonen inmiddels ook al een behoorlijke staat van dienst hebben opgebouwd. Op korte termijn gaan wij met testen beginnen en wij staan nu al te trappelen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet