DNRT

DNRT: Pole Nieuwjaarsrace voor Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar

480_broers_7575


46 teams beginnen het nieuwe autosportseizoen met de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort. De vier uur durende race is de tweede ronde in het Winter Endurance Kampioenschap. Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar, winnaars van de Zandvoort 500, waren tijdens de lastige training de snelsten. Voor Tom Coronel begon het nieuwe jaar allesbehalve naar wens.

480_coronel_7566

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus en Erik van der Schaaff

480_ijsopruimen2

Ondanks de enthousiast schijnende zon, zijn de omstandigheden op Circuit Park Zandvoort allesbehalve ideaal. Gisteren (zaterdag) en vanochtend is er gestrooid op het circuit, de tijdtraining werd uitgesteld omdat onder meer de ingang van de pitstraat niets minder dan een ijsbaan was. “Tijdens het rijden krijg je een zoutdouche van je voorgangers”, schetste Clio/coureur Pim van Riet de situatie op de baan. “De felle zon is verblindend. Het zijn moeilijke omstandigheden, je ziet weinig.” Daarbij komt nog dat het, bij temperaturen net onder het nulpunt, lastig is om een beetje temperatuur in de banden te krijgen.

480_sneeuwschuiver

Geen verrassingen
De tijdtraining liet geen grote verrassingen zien. Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar waren de snelsten met hun Porsche GT3 Cup, gevolgd door Frits Hessing / Huub Vermeulen (DNRT V8) en Kees Bouhuys / Jürgen Albert / Jeroen en Michael Bleekemolen (Porsche 997 GT3).
Regerend winterkampioenen Rob de Laat en Theo de Prenter reden de beste tijd in de Divisie 2, de klasse tot drie liter. Het duo bestuurt een BMW Compact.
In de divisie 3, de klasse tot twee liter, ging de pole naar Tom Coronel, Marc Koster en Paulien Zwart. De race begon allesbehalve naar wens voor de regerend WTCC Independents coureur. Tijdens de opwarmronde voor de race gleed Tom dusdanig hard met zijn BMW 320d in de vangrail, dat verder racen niet meer mogelijk was. Dat maakt duidelijk hoe ongelofelijk tricky de omstandigheden zijn.
Thierry Kohler en Jeroen Dik reden met hun VW Golf de snelste tijd in divisie 4, ook wel bekend als de dieselklasse.

480_nat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet