Diversen

Column: Terugblik 2009 René de Boer


rdb_jaaroverzicht_2009_6
Feestje ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Aston Martin-zege in Le Mans. Sir Stirling was er ook.

Combinatie Le Mans en Masters of F3

Na de Amerikaanse avonturen volgde zoals ieder jaar Le Mans, waar ik ook weer bijzonder genoot. Een paar weken eerder was ik er al geweest voor een reportage in het nieuwe ‘RS Porsche Magazine’. Dankzij bemiddeling van een bevriende dame bij het circuit mocht ik in de lunchpauze met de test-Boxster zelfs alleen de baan op, prachtig! Jammer alleen dat ik tijdens de raceweek op vrijdagavond terug moest naar Nederland, omdat in hetzelfde weekeinde de Formule 3-Masters op Zandvoort plaatsvonden. Daar moest ik natuurlijk ook zijn, en Le Mans is vanuit Zandvoort nu eenmaal makkelijker te volgen dan andersom. Volgend jaar vallen ze gelukkig niet samen, dus kan ik weer in Le Mans blijven. Bijzonder was in Le Mans op vrijdag een bijeenkomst met Aston Martin-liefhebbers en Sir Stirling Moss, om het 50-jarig jubileum van de Aston-overwinning te vieren.

rdb_jaaroverzicht_2009_7
De voormalige pitstraat van het oude circuit van Brno

Brno, Norisring, Goodwood en Assen

WTCC in Brno en DTM op de Norisring betekende voor mij een ‘road trip’ van een dikke anderhalve week met een paar dagen tussenstop in Wenen, ook nooit een straf. In Brno weer eens het oude circuit gereden, waar ze tot in de jaren tachtig met toerwagens raceten. Schitterend! Daarna volgde voor mij het Goodwood Festival of Speed, waar ik ook al zo’n tien jaar niet geweest was. Genieten op het landgoed van Lord March, vooral van alle ‘Silberpfeile’. Het was waarschijnlijk de laatste keer dat we veel van die auto’s in actie hebben gezien, want na de festiviteiten rondom het 75-jarig jubileum van de vermaarde raceauto’s verdwijnen bij Auto Union en Mercedes-Benz de meeste bolides in het museum. Ik combineerde het Goodwood-weekeinde met de Formido-Midzomerraces in Assen, waar ik ook al bijna tien jaar niet bij een race geweest was.

goodwood_7
Genieten van de 'Silberpfeile' op Goodwood

DTM op Zandvoort, FIA GT in Boedapest
De DTM op Zandvoort was ook weer geslaagd, al missen we wel een Nederlander die vooraan meerijdt. Hopelijk komt daarin snel verandering! In augustus had ik mijn vierde nieuwe circuit van het jaar, de Hungaroring, die de teller voor mij op 65 bracht. Vier nieuwe circuits in één seizoen heb ik al een tijd niet meer gehad. Boedapest was schitterend, het FIA GT-spektakel ook, vooral de parade met raceauto’s over de snelweg naar de binnenstad. Dat krijg je in Nederland niet zo snel voor elkaar!

boedapest_14
FIA GT-promotie in Boedapest: met de raceauto's de stad in
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet