Formule 1

Formule 1: Ook Ralf Schumacher denkt aan terugkeer

480_schumi_6629
Voor Ralf Schumacher loopt het ook in de DTM (hier op Zandvoort) niet altijd even goed


Het kon bijna niet uitblijven: na de veel bejubelde terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 maakte ook zijn jongere broer Ralf bekend dat hij eventueel interesse zou hebben in een comeback in de hoogste raceklasse. Echter niet tegen elke prijs: de jongere Schumacher gaf te kennen dat hij onlangs een aanbieding vanuit de Formule 1 heeft afgeslagen. Daarbij ging het hoogstwaarschijnlijk om een aanbod van één van de vier nieuwe teams die komend jaar het Formule 1-veld versterken. “De sportieve randvoorwaarden moeten kloppen, en dan gaat het helemaal niet om geld”, verklaarde Ralf Schumacher gisteren in een interview met het Duitse persagentschap DPA.

Tekst: René de Boer
Foto: Fast Company


“Het vuur voor de Formule 1 brandt nog steeds in mij”, had Ralf Schumacher zich in het weekeinde laten ontvallen. Daar sprongen de Duitse media natuurlijk meteen gretig op in. Gisteren was Schumacher zelfs te gast tijdens de live-uitzending van de ARD van het skispringen in Oberstdorf, waar hij (prominent in Mercedes-jack) nog eens vertelde over zijn ideeën in de Formule 1. “Daarbij gaat het me niet in eerste instantie erom, tegen Michael te rijden. Dat speelt een ondergeschikte rol”, aldus Schumacher. Wil hij terugkeren in de Formule 1, dan moet dat wel bij een competitief team zijn, en op dat gebied zijn de mogelijkheden zoals bekend beperkt. Alleen bij Renault, Sauber en Toro Rosso is nog een zitje vrij.

"Terugkeer niet het primaire doel"

“Maar een terugkeer in de Formule 1 is niet mijn primaire doel”, relativeerde Schumacher in het DPA-interview daarna weer. “Ook als het niet lukt, is het dus geen ramp.” Gisteravond zei Schumacher zelfs: “Het heeft allemaal een eigen dynamiek gekregen, die zo niet gepland was.” Niet iedereen deelt overigens het enthousiasme van met name ‘Bild’ over een mogelijke comeback van Ralf Schumacher. De ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ rekende heel feintjes voor dat Ralf slechts een vijftiende deel van de successen van zijn oudere broer heeft (zes overwinningen tegen 91), terwijl ‘Die Welt’ schreef dat hij “niet alle onzin van zijn grote broer moet nadoen”. De afgelopen twee jaar was Ralf Schumacher, die in totaal 180 Grands Prix reed, actief in de DTM. Daar waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. “Zoals men aan mijn resultaten in twee jaar DTM kan zien, heb ik ook het potentieel van de AMG Mercedes C-Klasse nog niet volledig kunnen benutten”, gaf Schumacher in het DPA-interview toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet