Diversen

Div: Oud-skispringer Sven Hannawald kiest voor autosport

hannawald_480
Telemarklandingen leveren in de autosport geen punten op: Sven Hannawald rijdt volgend jaar in de ADAC GT Masters


Oud-skispringer Sven Hannawald, die in 2001/2002 als tot nu toe enige springer in de historie alle vier de wedstrijden van de prestigieuze Vierschansentournee op zijn naam wist te schrijven, maakt de overstap naar de autosport. De 35-jarige Duitser neemt volgend jaar deel aan de ADAC GT Masters, die tijdens het weekeinde van 17 en 18 juli 2010 ook op het TT-circuit in Assen aan de start verschijnt. In 2005 moest Hannawald als gevolg van een 'burn-out' een punt zetten achter zijn loopbaan als skispringer. "Nu ben ik echter weer helemaal gezond", aldus de succesvolle oud-springer tijdens een persgesprek in Oberstdorf, waar morgen de 58e editie van de Vierschansentournee van start gaat. Hannawald testte de afgelopen tijd een aantal keren onder begeleiding van oud-DTM-coureur Jörg van Ommen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Sammy Minkoff / emotional engineering

Voor oud-skiërs is een overstap naar de autosport niets ongebruikelijks. Patrick Ortlieb en Hans Knaus kunnen ook op vier wielen goed uit de voeten, Franz Klammer reed zelfs ooit in de DTM. Meervoudig skispring-kampioen en Vierschansentournee-winnaar Janne Ahonen is als hobby actief in de dragracerij. Bij Sven Hannawald is er echter van een hobby geen sprake, hij wil de zaak zeer serieus aanpakken. "Samen met mijn vriendin heb ik in München een nieuw levensmiddelpunt gevonden", zegt hij. "Ik werk weer met plezier aan mijn fitness en kan niet wachten om met het raceseizoen te beginnen, al begrijp ik wel dat ik nog een heleboel te leren heb."

Auto en team staan nog niet vast

Met welke auto en welk team Sven Hannawald volgend jaar aan de zeven evenementen van de ADAC GT Masters gaat deelnemen, staat nog niet vast. Het afgelopen seizoen reed Hannawald een paar keer met de Buchbinder-Porsche, maar de keuze voor volgend jaar moet nog worden bepaald. "We hebben een aantal aanbiedingen gehad. Het is voor Sven vooral belangrijk dat hij iemand naast zich in het team heeft, van wie hij veel kan leren. Anders heeft het geen zin", zegt Hannawalds nieuwe manager Axel Watter. De bekende autosportjournalist begeleidde eerder al ex-toerwagenkampioen Joachim Winkelhock, zwemcrack Mark Warnecke en bobsleeër Christoph Langen.

hannawald_2_480
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet