Algemeen

Dragracing: Dragrace-virus slaat toe bij Philip van Doodewaard

doodewaard_willys.01

Het dragrace-virus heeft weer iemand besmet. Na eerst als toeschouwer op Drachten te hebben rondgekeken kon Philip van Doodewaard de verleiding niet langer weerstaan. In juli van dit jaar maakte de inwoner van Spijkenisse met zijn Dodge Charger zijn debuut op de strip en was meteen verkocht. Komend jaar staat in het teken van de opbouw van een Willys Coupé waarmee in 2011 onder de naam Dragracing Team Frogeye de strijd met de concurrentie moet worden aangegaan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en team

“Een kleine zes jaar geleden ben ik voor het eerst in Drachten naar de dragraces gaan kijken. Dat wilde ik ook! Het gevolg was dat ik twee weken later een ’73 Dodge Charger kocht. Terwijl ik auto aan het opknappen was ben ik steeds trouw in Drachten als toeschouwer aanwezig geweest.

doodewaard_charger
Philip van Doodewaard maakt zijn eerste runs met de Charger en is definitief verkocht

Afgelopen juli heb ik voor het eerst meegedaan in de klasse Sportsman ET en was meteen verkocht, een superervaring. Ik wilde meteen meer. Bij Lilipad Hotrods in Gorredijk heb ik een fiberglas body van een Willys Coupé gekocht. Eind januari kan ik hem ophalen. Het chassis laten we waarschijnlijk bouwen bij Chris Alston’s in het Amerikaanse Sacramento. Er moet een goedkeuring op komen tot 7,5 seconden. Van Clemson Lourens, Dr. Performance heb ik een 500 ci Dodge-motor gekocht en van Raymond van Sweetbird69 Dragracing een versnellingsbak.

doodewaard_willys.03

Het opbouwen van de auto doen we helemaal zelf zodat we de auto volledig naar eigen smaak kunnen maken. Een hele klus, maar daar hebben we dan ook heel volgend jaar voor uitgetrokken. In 2011 moet de Willys voor het eerst op de strip verschijnen. We beginnen in de klasse Pro ET en zien dan wel wat verder mogelijk is. Het team krijgt de naam Dragracing Team Frogeye. Als eerste, ergens eind januari, gaat de website www.dragracingteamfrogeye.com de lucht in. De voortgang van het project kan dan via deze site worden gevolgd”, aldus een nu al enthousiaste Philip van Doodewaard. Het is komend jaar dus nog even doorbijten voor de binnenkort naar het Belgische Essen verhuizende Van Doodewaard. Maar na een jaar hard werken is de voldoening om met een zelf gebouwde auto aan het startlicht te staan des te groter.

doodewaard_willys.02
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet