NASCAR

NASCAR: Vrouwen maken indruk tijdens ARCA-test in Daytona

De ARCA-stockcar series is voor velen een “opstapklasse” naar het grotere werk. Wie een carrière in NASCAR ambieert moet verplicht eerst aan wedstrijden van het ARCA-kampioenschap deelnemen. Dit kampioenschap wordt overigens niet door NASCAR gesanctioneerd en maakt slechts ten dele uit van het NASCAR-weekend pakket. Afgelopen weekend vonden er ter voorbereiding van de Daytona Speedweek in februari 2010 meerdere testsessies plaats. Hoofdattractie was natuurlijk Danica Patrick. Maar ook negen andere dames probeerden publicitair een graantje mee te pikken.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s ARCA, NASCAR

danica_eury
Danica Patrick en haar crewchief Tony Eury Jr.

Vrouwen maken indruk tijdens ARCA test
De media-aandacht tijdens de driedaagse ARCA Test ging vooral uit naar Danica Patrick, die zich snel in de JR Motorsport Chevrolet wist aan te passen. De IRL-rijdster voelde zich direct op haar gemak in de JR Motorsports Chevrolet. “Deze auto’s zijn totaal verschillend van wat ik gewend ben. Je kunt dichter bij je concurrenten rijden en iets gemakkelijker een andere lijn kiezen.” Ook werden er tijdens de ARCA test twee z.g. “Drafting”-Sessies gesimuleerd. Tijdens de laatste sessie liet Patrick de vijfde tijd noteren. Tijdens de laatste testmogelijkheid simuleerde het JR Motorsports Team enorm veel pitstops.

Nationwide debuut op Fontana
Kort voor de ARCA Test in Daytona maakte het team van JR Motorsports bekend dat Danica Patrick haar NASCAR Nationwide debuut in Fontana op 27 februari a.s. gaat maken. Kelley Earnhardt maakte bekend dat het wedstrijdschema van Patrick mogelijk 13 Nationwide races omvat.

leilanibiodiesel
Een racende milieu-activiste. Hier ondenkbaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet