DTM

DTM: Nieuws in het kort  • Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen rijdt ook komend seizoen in de DTM. De 37-jarige Fin verlengde zijn contract met Mercedes-Benz en begon gisteren aan een tweedaagse test op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. "Ik hoefde niet lang na te denken over een verlenging. De competitie in de DTM is goed, dat ligt mij wel", aldus Häkkinen, die in zijn debuutseizoen één race won en vijfde werd in de eindstand van het kampioenschap.


  • Rondom de deelname van Audi aan de DTM 2006 lijken nog de nodige vraagtekens te bestaan. Het merk uit Ingolstadt heeft de inmiddels traditionele persconferentie op de donderdag voorafgaand aan de Essen Motor Show (24 november) afgezegd. Dat duidt erop dat er nog de nodige details moeten worden ingevuld. Eerder al viel er vanuit Audi-kringen te horen dat er nog geen groen licht bestaat voor een fabrieksprogramma in de DTM volgend jaar. Wel zeker is dat het merk met een nieuwe sportwagen terugkeert naar Le Mans.


  • Ondanks het nog ontbreken van toestemming van de raad van bestuur werkt men bij Audi natuurlijk al wel aan de voorbereidingen voor het DTM-seizoen 2006. Nu er geen privé-Opels in de DTM aan de start komen, wordt er verwacht dat Audi en Mercedes-Benz elk tien auto's inzetten. Bij Audi rekenen insiders op vier nieuwe auto's bij het Abt-team. Daarnaast wordt het team van Rosberg als een belangrijke kandidaat beschouwd, terwijl ook Alain Prost over een DTM-team nadenkt. Of Joest terugkeert in de DTM is nog de vraag, verwacht wordt dat dit team zich concentreert op het Audi-fabrieksprogramma bij de 24 Uur van Le Mans.


  • Als mogelijke kandidaat voor gebruikte Mercedessen in de DTM 2006 wordt het team Tolimit Motorsport van Hans-Bernd Kamps genoemd. De renstal uit het Westfalense Lohne is tot dusver actief in de Porsche Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup, waarin het dit jaar met Christian Menzel de titel pakte. Eigenaar Hans-Bernd Kamps is ook manager van Champ Car-coureur Timo Glock en heeft onder andere de Deutsche Post als sponsor. Ook Günter Aberer, eigenaar van een kartbaan in Keulen-Rodenkirchen en een goede vriend van oud-DTM-kampioen Bernd Schneider wordt als mogelijke kandidaat voor een Mercedes-team genoemd.


  • Tekst: Albert Landman

    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet