DNRT

DNRT: Nieuwjaarsrace 2010 wederom in het donker op CPZ

pb_nieuwjaarsrace_1

Traditioneel vormt de Nieuwjaarsrace, ditmaal op zondag 3 januari 2010, het startpunt van het nieuwe racejaar op Circuit Park Zandvoort. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het de enige race in Nederland is, welke deels in het donker wordt verreden.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 17.00 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 12.20 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

pb_nieuwjaarsrace_2

Interessant startveld
Net als voorgaande edities wordt het publiek getrakteerd op een ruim en divers startveld.
Zo telt de deelnemerslijst op dit moment ruim 43 inschrijvingen, waarbij de organisatie verwacht dat dit aantal nog zal groeien. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door de rappe DNRT V8 Silhouette van Huub Vermeulen en Frits Hessing, de Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur, de Chevrolet Corvette GT3 van het Mad & Daring Racing Team en de snelle Porsche 997 van Sotrax Albert Motorsport, ditmaal met het sterke kwartet van Jürgen Albert, Kees Bouhuys, Michael Bleekemolen en Porsche Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen. Daarnaast is ook de Porsche 997 GT3 van het duo Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van der Laar, de winnende equipe van de Zandvoort 500, weer van de partij.

Overige divisies
In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden auto’s als de BMW 325Ti Compact, BMW 130i en Lotus Exige. Net zo gevarieerd is de Divisie III met auto’s tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport, Suzuki Swift en Mini Cooper S. Alle diesel aangedreven auto’s, zoals de BMW 120D, Volkswagen Golf 5 TDI, Toyota Auris 2,2 en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 7,00 op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet