Diversen

Diversen: Joey van Splunteren test Intrepid bij TKP tijdens Wintercup

twit_3.jpg

Sillyseason! Oftewel de interessante transfer-periode rondom de winter in iedere tak van de autosport. Wie gaat waar rijden en met welk chassis of motor? De Chrono Wintercups zijn de mogelijkheid bij uitstek om het nieuwe materiaal te testen of te proeven aan nieuwe teams. Zo ook geldt voor Joey van Splunteren.

Van Splunteren wordt gezien als een van de snelste rijders in het Rotax Senioren veld en bewees dit maar weer eens tijdens de Grand Finals van afgelopen week ondanks de tegenvallende resultaten. Van Splunteren is momenteel de opties voor komend seizoen aan het afwegen. Een test op een Intrepid bij team TKP is daar één van. “We zijn aan het kijken waar we volgend seizoen kunnen gaan rijden. Ik heb een goede tijd bij De Feyter Karting achter de rug, maar wellicht kiezen we volgend seizoen voor een volgende uitdaging. Team TKP bood me kans om de eerste Wintercup op Berghem uit te komen op Intrepid. Niets is echter zeker of ik ook daadwerkelijk de transfer zal gaan maken naar een ander team.” Aldus Van Splunteren tegenover AUTOSPORT.NL

De Grand Finals in Egypte vorige week werd een teleurstelling voor Van Splunteren. “We hadden al vanaf de eerste training problemen met de motor. Eerst de carburateur en later op zaterdag problemen met de motor zelf. We hebben geen idee waar dit aan heeft kunnen liggen.” Joey van Splunteren kwam sterk naar voren tijdens de pre-finals vanaf een 20ste naar een 7de positie. De motor drong hem echter terug en hij moest zijn rijstijl aanpassen om nog snelheid te kunnen vinden. “Ik moest ruimere lijnen rijden en de motor hoger in toeren houden om nog mee te kunnen komen. In de finale ging dit eigenlijk nog aardig. Ondanks de resultaten reed ik tijden die meetbaar waren aan de top-3 van het veld.” zo sluit Joey van Splunteren af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet