Diversen

GF2009: Podium voor Nederlanders verder weg na pre-finals

teamnl

Zojuist zijn hier in Egypte de pre-finals verreden. Op een erg warm Ghibli Raceway hadden de Nederlanders goede uitgangsposities om zich te verbeteren richting de finale toe, maar het werden drie zware heats waarin onze landgenoten in de meeste gevallen terrein verloren op hun concurrenten en nog harder moeten werken in de finale om het maximale resultaat eruit te halen. Kanshebbers op top 10 klasseringen zijn Kay van Kemenade, Ramon Rietveld en Maik Barten.

Twitter

Tekst en foto's tijdens de Grand Finals: Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus (foto's/ fotogeplaatst.nl)

jun_1

Junioren: Dramatisch en ongelukkig einde voor Bas de Laat
Bas de Laat en Kay van Kemenade begonnen fantastisch aan hun pre-final. Respectievelijk reden ze rond op een achtste en negende positie. Het eindige echter voor één van hun in een drama. Op het moment dat Kemenade een aanval doet middels een prachtige uitrem actie op De Laat, valt hij stil voor de perstent. Einde Grand Finals voor Bas de Laat dus die absoluut een visiekaartje heeft afgegeven afgelopen dagen. Ondertussen heeft Van Kemenade het zwaar in de top 10. In heftige gevechten weet hij zich op het einde zelfs tot een fenomenale vijfde positie te zetten maar verliest een plek door een niet erg nette inhaalpoging van Josh Webster . Terug in parcfermé was Van Kemenade niet te spreken over deze actie: “het koste me bijna een DNF!!” Matthew Parry wint net voor Edward Brand en de Japanner Ukyo Sasahara.

sen_1

Senioren: Van Splunteren een van de snelste maar zwaar in de problemen
Dat het een lastige dag vandaag zou gaan worden voor de Nederlandse senioren was vooraf al duidelijk. Ramon Rietveld was de best geklasseerde Nederlander op een 17de positie. Joossens en van Splunteren vingen de wedstrijd aan op een respectievelijke 19de en 20ste positie. Ramon heeft voorafgaande aan de wedstrijd al het vertrouwen, wat is hij Bas van Vlimmeren dankbaar!! Dankzij zijn keuze om niet naar Egypte af te reizen heeft Rietveld hier de kans te laten zien wat hij in z’n mars heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet