Diversen

GF2009: Veelbelovende resultaten Nederlandse rijders

overall

Voor een groot deel van de Nederlandse rijders waren er veelbelovende resultaten tijdens de laatste manches voordat de finales van start gaan op zaterdag.

Tekst en foto's tijdens de Grand Finals: Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus (foto's/ fotogeplaatst.nl)

De eerste race is voor de Junioren, enige Nederlander Kay van Kemenade komt bij deze race goed weg en weet de koppositie te bemachtigen. Edward Jones doet zijn best de positie van Kay te veroveren door het gat dicht te rijden. Kay blijkt echter betere stuurmanskunsten te bezitten en weet ondanks de druk als eerste over de finish te komen. In de tweede groep junioren gaan Bas de Laat en Joel Affolter van start, Bas ligt al snel op een vierde positie en weet even zelfs een derde positie te bemachtigen, uiteindelijk eindigt hij op een keurige vierde positie. Het lijkt Joel niet mee te zitten, hij wordt tijdens de race bij de chicane van de baan gezet en weet zijn race niet te vervolgen, hij zal verder moeten gaan knokken in de herkansingen om toch mee te kunnen doen aan de races van morgen.

jun_1

sen_1

Bij de Senioren is het Joey van Splunteren die als eerste het gevecht moet aangaan in het zeer competitieve veld, hij weet goed te starten en rijdt al snel op een tweede positie. Varley weet uiteindelijk de race te winnen en Joey eindigt op een keurige vijfde positie, hij vestigt zich dus rechtstreeks voor de finales. Mike Joossens en Ramon Rietveld starten in de tweede race bij de senioren. Mike heeft al het gehele weekend laten zien bij de beste rijders te behoren maar heeft door zijn diskwalificatie veel punten verloren, Ramon komt overduidelijk als beste Nederlander uit de resultaten. Na een redelijke start ligt Mike op twee en Ramon op tien, Mike zal echter in de top drie moeten eindigen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finales. En het lukte Mike, een fenomenale inhaalactie levert hem de koppositie op die hij tot het einde weet te behouden, Ramon eindigt met een keurige 11e positie.

sen_2

De start van de DD2 verloopt moeizaam, drie valse starten later is het startveld met Nederlanders Maik Barten en Danny Brand eindelijk vertrokken. Voor Danny eindigt de start teleurstellend en crasht vrijwel direct in de strobalen, hij weet echter zijn race vanaf achteraan in het veld te vervolgen. Maik Barten rijdt zijn race op een keurige constante tweede positie en Danny vecht zo hard hij maar kan om naar voren te komen in het veld. Danny wint vele posities en eindigt uiteindelijk op een 24e plaats. Het is vervolgens de beurt aan Jim Ringelberg en Carl Clairbout. Carl zal keihard moeten vechten om rechtstreeks de finale te behalen, tot op heden waren zijn resultaten helaas onvoldoende. Jim weet een tiende positie te bemachtigen en weet gedurende de race nog twee posities te veroveren met een achtste positie als gevolg. Carl eindigt uiteindelijk 18e en zal dus de herkansingen moeten gaan rijden.

De resultaten van de drie races zijn bekend en zijn bepalend voor de startopstelling van de pre-finale van morgen.
Bij de Junioren heeft Bas de Laat een 9e positie weten te bemachtigen, Kay van Kemenade 11e en Joel Affolter zal helaas in de second chance moeten starten van de op 1 na laatste positie. Ramon Rietveld is met een 17e plaats de beste Nederlander bij de Senioren, Mike Joossens 19e en Joey van Splunteren 20e. Maik Barten start morgen vanaf een kansrijke derde positie maar heeft twee ijzersterke concurrenten te verslaan; Ralph Oldendaal en Denis Thum.

Morgen de finales! AUTOSPORT.NL doet weer rechtstreeks verslag via Twitter en de website!

Twitter

Tijdschema
Live Timing
Video’s KartWorldTV

Foto gallery online op Fotogeplaatst.nl

Meer foto's door Raymond Lansink

fotogeplaatst_logo

overall2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet