Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Van Leeuwen en ten Brink over het NK 2010!

5.jpg

Karting Events verzorgt alweer 14 jaar met veel plezier en overgave wedstrijden voor de 4-takt kart klassen. In 1995 zijn Len van Leeuwen en Ageeth ten Brink begonnen met de “24 Uren van Nederland” voor de Prokarts, daaruit is het NK Kings of Karting geboren. In 1998 is Karting Events gaan uitbreiden en is het Sprint kampioenschap ontstaan met toen nog alleen de Prokart en de Cadet 160 klasse. Inmiddels is het Sprint kampioenschap geworden tot het enige officiële Nederlands Kampioenschap 4-takt Sprint, met maar liefst over de 100 deelnemers verdeeld in diverse klassen.

Len van Leeuwen: “vanaf het begin zijn wij aangesloten bij de KNAF. Dat heeft voor beide partijen veel voordelen opgeleverd. Zo profiteren wij van de diverse faciliteiten en adviezen en zijn de rijders aanvullend verzekerd via de licentie en worden de reglementen ter goedkeuring aan de KNAF voorgelegd, zodat er een evenwichtig kampioenschap ontstaat. Tevens heeft de rijder de mogelijkheid in protest te gaan. Het protest wordt dan behandeld door de aanwezige sportcommissarissen die door de KNAF zijn aangesteld en opgeleid. De sportcommissarissen zijn er voor ons als organisatie, maar vooral ook voor de rijders. Al deze zaken kunt u nalezen in het Auto Sport Jaarboek van de KNAF dat tijdens de licentiedagen aan de rijder wordt meegegeven.”

“Na een succesvolle huldiging van de Nederlandse kampioenen 2009, is Karting Events meteen aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor het seizoen 2010. De kalender is inmiddels redelijk compleet en we hopen dat er geen wijzigingen meer zullen optreden” vervolgt Len van Leeuwen. Tijdens de huldiging heeft Karting Events aangegeven dat ze voor volgend jaar tegemoet zullen komen aan de wensen van sommige rijders betreffende de startopstelling. Een aantal rijders heeft aangegeven liever te kwalificeren dan te loten voor de startopstelling. Er zijn echter ook rijders die liever het lotingsysteem hanteren. Door naar beide partijen te luisteren, heeft Karting Events besloten om tijdens het seizoen 2010 drie wedstrijden (op de kleinere circuits) de startopstelling te laten bepalen door kwalificatie en de overige vier wedstrijden door loting. Hierop is inmiddels door veel rijders/ouders positief gereageerd. Aan het eind van het seizoen vind er een evaluatie plaats om voor 2011 opnieuw te bekijken hoe de startopstelling bepaald gaat worden. Len: “wij denken met dit systeem een ieder tevreden te kunnen stellen en er een spannend kampioenschap van te maken.”

3.jpg

Kalender NK 4-takt Sprint


21 maart 2010 Sprint 1 Berghem
18 april 2010 Sprint 2 Veldhoven
23 mei 2010 Sprint 3 Spa
26-27 juni 2010 Sprint 4 Raceweekend Hahn
22 augustus 2010 Sprint 5 Venray (ovb)
3 oktober 2010 Sprint 6 Emsburen
31 oktober 2010 Sprint 7 Emmen (ovb)
Kalender NK Kings of Karting

4 april 2010 KoK 1 Veldhoven
2 mei 2010 KoK 2 Berghem
13 juni 2010 KoK 3 Emsburen
12 september 2010 KoK 4 Spa
9-10 oktober 2010 KoK 5 Raceweekend Hahn

E.e.a. onder voorbehoud van:
• Datum
• Circuit
• Voor de Kings of Karting zullen er 2 Raceweekenden zijn. Één op Hahn en één op nog nader te bepalen data en circuit

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet