Sportscars

Sportscars: Teams enthousiast over Pirelli GrandAm test op DaytonaBritse Radicalkampioen won gratis zitje in Rolex 24 Uur van Daytona
De Britse Radicalkampioen Derek Johnston won een gratis zitje in de 24U Daytona omdat hij in vier Britse kampioenschappen het hoogste aantal punten op zijn naam had staan. Johnstone: “Ik was in het begin behoorlijk nerveus en was in mijn eerste ronde nogal langzaam maar ik pikte het snel op.” Johnston reed in een Porsche Coyote. Een gloednieuwe Porsche Coyote wordt ingezet voor Antonio Garcia, Buddy Rice en NASCAR-coureur Paul Menard. Voor Menard was het de eerste keer dat hij in een Daytona Protoype uitkwam. In 2002 won hij twee Rolex GT-wedstrijden met een Corvette.

team_sahlen_mazda_rx
Ook Mazda is weer met de spectaculaire RX8 van de partij. De bekende acteur
Patrick Dempsey beschikt zelfs over een eigen team.

TRG beschikt in de GT klasse eveneens over een formidabele bezetting. NASCAR-coureur Bobby Labonte, Spencer Pumpelly en Tim George Jr. zullen met een Porsche GT3 Cup tijdens de 24U om de hoogste eer in de GT-klasse strijden. Ook het Mazda Team van acteur Patrick Dempsey komt in 2010 weer aan de start. Dempsey kon vanwege verplichtingen elders niet aan de test op Daytona deelnemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet